Samsung Galaxy X, prezentat în noiembrie? Primul telefon cu ecran pliabil

Samsung Galaxy X, prezentat în noiembrie? Primul telefon cu ecran pliabil

Samsung Galaxy X, primul telefon flexibil din lume, este pe cale să intre în producţie. DJ Koh, CEO-ul Samsung, a declarat într-un interviu că „a venit momentul să livrăm” atunci când a venit vorba despre telefoane cu ecran pliabil. Cert este că, dacă sud-coreenii vor lansa Samsung Galaxy X, va însemna o adevărată revoluţie pe piaţa smartphone-urilor, similară poate doar cu lansarea primului iPhone, relatează GadgetReport.ro

CEO-ul Samsung a sugerat că produsul, pe care nu l-a denumit oficial, însă despre care toate sursele vehiculează ideea că ar fi Samsung Galaxy X, va fi prezent într-un fel sau altul în cadrul conferinţei Samsung Developer Conference din luna noiembrie, însă acest lucru nu înseamnă că vom primi şi o dată de lansare odată cu prezentarea.

DJ Koh a precizat că dezvoltarea unui telefon pliabil a fost complicată şi că echipa de ingineri Samsung aproape că a depăşit toate problemele pe care le-a întâmpinat.

Samsung lucrează de câţiva ani la dezvoltarea Galaxy X şi pare că, în sfârşit, a reuşit să depăşească provocările de natură tehnologică, având nevoie de componente care să fie maleabile și să suporte presiunea plierii.

În aceste condiții, nu este exclus ca Samsung Galaxy X să debuteze pe piață în primăvara anului viitor, împreună cu Galaxy S10.

GadgetReport.ro relata, recent, că Samsung Galaxy X va avea un ecran flexibil de 7,3 inch, care va putea fi folosit ca o tabletă și pliat apoi pe jumătate pentru a se transforma într-un smartphone.

Autorităţile sud-coreene (National Radio Research Agency şi Korea Communications Commission ) au dat deja aprobările necesare pentru modelul cu nume de cod SM-G888N0, iar telefonul a apărut deja pe unul dintre site-urile companiei.

Samsung Galaxy X va beneficia de, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.

Potrivit experţilor, cel mai probabil telefonul va fi flexibil doar pe partea de mijloc, în locul în care se împătureşte. Ulterior vor fi lansate şi variantele complet flexibile, telefoanele urmând să poată fi rulate sau împăturile, precum o foaie de hârtie.

Prețul lui Samsung Galaxy X ar urma să fie pe măsura tehnologiei, de peste 1200-1400 de euro.