Motorola One. Cum arată telefonul cu Android One, la 299 euro

Data: 2/09/2018 | Autor: .

Motorola One. Cum arată telefonul cu Android One, la 299 euroMotorola a lansat noul smartphone Motorola One, primul telefon din portofoliul companiei care rulează sistemul de operare Android One. Gadgetul va costa 299 de euro și va fi disponibil pe piață în această toamnă, relatează GadgetReport.ro

Principalul atuu al telefonului îl reprezintă sistemul de operare. Cu Android One, Motorola One va primi două actualizări la cel mai recent sistem de operare AndroidTM și le oferă utilizatorilor liniștea de care au nevoie prin Google Play Protect și actualizări lunare a pachetelor de securitate, garantate timp de trei ani.1

Fără aplicații pre-încărcate, Motorola One dispune doar de funcțiile sistemului de operare Android și moto experiences.

Motorola One se va număra printre primele dispozitive care vor beneficia de upgrade la Android™ 9 Pie (Android P).

Carcasa modernă și curbată din sticlă încadrează perfect ecranul generos Max Vision HD + 19:9 de 5,9” al dispozitivului motorola one.

Telefonul include un display IPS de 5.9 inch cu rezoluție FullHD+ (2160 x 1080 pixeli), aspect 19:9, protejat cu sticlă 2.5D, un procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core tactat la 2.0 GHz, Adreno 506 GPU, 4 GB RAM cu 64 GB spaţiu de stocare + slot pentru card microSD.

Motorola One rulează Android 8.1 Oreo, este dual-sim și include 4G VoLTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth, jack audio de 3.5 mm, port USB Type-C și scanner de amprentă

Telefonul include sistemul avansat de cameră duală inteligentă de 13MP (f/2.0, PDAF, LED flash, filmare la 2160p cu 30 fps + 2 Megapixeli cu f/2.2) și camera de 8MP (suport AI şi filmare la 1080p cu 30 fps) pentru selfie-uri.

Iar grație funcției Google Lens, care utilizează AI, utilizatorii pot interacționa cu lumea din jurul lor doar prin folosirea camerei. Spre exemplu, prin fotografierea unui câine care se plimbă pe stradă, Google poate identifica ce rasă este.

Telefonul Motorola One permite, totodată, recunoașterea textelor cu ajutorul camerei, căutarea rețetelor, traducerea cuvintelor, vizualizarea ținutelor preferate și multe altele. Mai mult, utilizatorii beneficiază de stocare nelimitată a pozelor la rezoluție înaltă în cloud cu Google Photos. Iar prin intermediul Google Assistant, se pot iniția apeluri, căuta răspunsuri și urmări videoclipuri pe YouTube, prin simpla utilizare a comenzilor vocale.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, o singură încărcare oferă până la o zi întreagă de funcționare. Când bateria este la un nivel scăzut, poate fi încărcată rapid datorită TurboPower, tehnologie care permite până la 6 ore de autonomie în doar 20 de minute.

Motorola One Power

Motorola a lansat și o versiune ceva mai puternică, intitulată Motorola One Power, al cărei preț însă nu a fost anunțat. Acesta ar putea să fie de circa 400 euro.

Cert este că smartphone-ul include un display IPS de 6.2 inch cu rezoluție FullHD+ (2246 x 1080 pixeli), aspect 19:9, protejat cu sticlă 2.5D, un procesor Qualcomm Snapdragon 636 de tip octa-core ce urcă la 1.8 GHz pe Kryo 260, Adreno 509 GPU, 4 GB RAM cu 64 GB spaţiu de stocare + slot pentru card microSD.

Telefonul rulează Android 8.1 Oreo, este dual-sim și oferă 4G VoLTE, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 5, jack audio de 3.5 mm, port USB Type-C, scanner de amprentă.

În materie de camere foto&video, Motorola One Power oferă o soluție mult mai bună – o cameră principală de 16 Megapixeli cu senzor OmniVision, f/1.8, EIS + 5 Megapixeli cu f/2.2, și o cameră frontală de 12 Megapixeli cu suport AI şi filmare la 1080p cu 30 fps;

Și bateria este mai mare, având 5000 mAh. Motorola One Power beneficiază de tehnologie de încărcare rapidă la 18W.