OPPO Find X2. Telefoanele chinezești care rivalizează cu Galaxy S20 Ultra

Data: 6/03/2020 | Autor: .

OPPO a lansat astăzi noua serie de smartphone-uri Oppo Find X2 și Find X2 Pro, telefoane 5G care includ display-uri AMOLED de 120Hz QHD+. Iar dotările spectaculoase nu se opresc aici. Telefoanele sunt propulsate de procesorul Qualcomm® Snapdragon™ 865, au un senzor de imagine Sony IMX689, redau RAW de 12 biți  și suportă încărcare la 65 W, relatează GadgetReport.ro

Seria Oppo Find X2 are un design curbat pe ambele părți. Partea frontală a seriei Find X2 este acoperită de un panou de sticlă Corning Gorilla de ultimă generație, iar tehnologia avansată de ambalare COP și design-ul curbat de 67.8o creează un efect vizual excelent.

Ambele modele, Oppo Find X2 și Find X2 Pro, sunt echipate cu un ecran OPPO QHD+ Ultra Vision de 120Hz ce include peste un miliard de variații de culoare, aducând o revoluție vizuală în ceea ce privește rezoluția, culorile, rata de refresh și luminozitatea. Mai mult, rezoluția de 3168x1440p, 513 ppi, reflexia scăzută și luminozitatea maximă a ecranului, de până la 1200 niți, fac ca ecranul să redea  imagini excelente în orice împrejurare.

Calitatea display-ul seriei Find X2 a primit calificativul A+ din partea DisplayMate, o organizație profesionistă care evaluează ecranele telefoanelor și a reușit să doboare 12 recorduri de performanță  în rândul display-urilor de smartphone-uri.

Mai mult, datorită ratei de raspuns foarte rapide, de 240Hz, ecranul seriei Find X2 îmbunătățește semnificativ cursivitatea imaginilor, oferind astfel imagini clare, ce nu sacadează.

Oppo Find X2 Pro, camere performante

Noul Find X2 Pro este echipat cu o cameră triplă ce combină lentile wide-angle de 48 MP, lentile ultra-wide-angle de 48MP și lentile telephoto de 13MP, oferind totodată un zoom hibrid 10x.

Camera wide angle a smartphone-ului Find X2 Pro (camera principală) dispune de un senzor de ultimă generație Sony IMX689, cu cea mai mare dimensiune a senzorulului dintre toate camerele de 48MP din industrie. Senzorul puternic de imagine, împreună cu tehnologia ISO duală și cu apertura largă f/1.7, permite suprinderea unor fotografii de o calitate superioară în condiții de lumină scăzută.

Find X2 Pro este primul smartphone care integrează tehnologia All Pixel Omni-directional PDAF, având capacitatea de a realiza o focalizare omnidirecțională susținută de AI.

Find X2 Pro este echipat cu un zoom hibrid de 10x de ultimă generație. Cel mai nou chip pentru stabilizare optică, împreună cu tehnologia de fuziune multi-focus a imaginii precum și cu un algoritm pentru rezoluție înaltă, asigură consistența culorilor și balansul de alb atunci când se face comutarea între cele trei camere.Toate acestea fac procesul de apropiere  a subiectului în fotografie să fie mai natural și mai clar. Utilizatorii pot schimba cu ușurință zoom-ul între cele trei camere pentru a fotografia la o distanță scurtă de doar 3 centimetri și a obține un zoom maxim de 60x. Modul Ultra Night poate acoperi toate distanțele focale cu un zoom maxim de 60x, pentru a obține imagini clare pe timp de noapte la distanță. De asemenea, se poate obține un zoom maxim de 30x pentru filmările video.

Totodată, Find X2 Pro este echipat cu tehnologiile Ultra Steady Video Pro și Ultra Steady Video. Datorită lentilelor ultra-wide-angle de 48MP și 120°și celui mai nou algoritm de stabilizare a imaginii, utilizatorii pot fotografia cu ușurință o imagine în mișcare cu un unghi larg.

Find X2 Pro nu doar că suportă filmări video 4K de 60 fps, ci suportă și înregistrarea video Live HDR. Prin integrarea înregistrării video pe 10 biți, expunerea graduală a pixelilor în timp real și calibrarea culorilor pentru conținutul video, Find X2 Pro poate ajusta nivelul luminilor și umbrelor în scenele cu iluminare din spate, oferind astfel un efect video mai texturat.

Problema utilizatorilor atunci care își doresc să creeze conținut de înaltă calitate nu ține doar de fotografiere, ci și de editarea și partajarea cu ușurință a imaginilor. Pentru a răspunde acestei provocări, seria Find X2 este echipată cu Soloop, un instrument de editare video. Acesta integrează funcții distractive și ușoare de editare, precum și partajarea facilă, astfel încât utilizatorii să poată edita videoclipuri impresionante și să le partajeze cu doar un singur click.

 Oppo Find X2 Pro, cât și Find X2 sunt echipate cu tehnologia 01 Ultra Vision Engine, ce are încorporat un cip independent pentru a îmbunătăți performanța calității imaginii.

De asemenea, seria Find X2 suportă funcțiile de îmbunătățire video Motion Clear și HDR. Funcția Motion Clear poate crește viteza de redare a cadrelor videoclipurilor online și a transmisiunilor sportive, cu viteze ale cadrelor cuprinse între 30 și 60 fps sau chiar 120 fps. Astfel, redarea clipurilor video este impecabilă, reducând la minimum bruiajele și neclaritatilor imaginilor.

Performanțele audio de înaltă calitate, datorită difuzoarelor duale de mare putere și tehnologiei Dolby Atmos integrate, completează experiența de divertisment audio și video care este una imersivă pentru utilizatori.

 Find X2 Pro și Find X2 sunt ambele echipate cu noua generație UFS 3.0 + TW + HPB, care îmbunătățesc viteza de scriere secvențială și viteza de scriere aleatorie după perioade îndelungate de utilizare. Conform datelor testelor de laborator OPPO, viteza de scriere și citire secvențială a crescut cu peste 100%, în timp ce viteza de scriere aleatorie a crescut cu 16.8%.

Modelele seriei Find X2 suportă modul dual 5G SA/NSA

Ambele smartphone-uri utilizează un grup de antene dispuse la 360 de grade pentru a se asigura că semnalul telefonului mobil se află în permanență în stare optimă.

Pentru a naviga eficient în rețelele complexe precum 4G, 5G sau WiFi, seria Find X2 integrează tehnologia OPPO Smart 5G. Aceasta suportă tehnologiile 5G + 4G dual-receiver, dual-card și dual-stanby, iar dispozitivele sunt capabile să comute imediat între rețele în funcție de condițiile acestora.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Find X2 și Find X2 Pro dispun de baterii de 4200 mAh, respectiv 4260 mAh. Ambele sunt echipate cu tehnologia SuperVOOC 2.0, cu alimentare la 65W, aceasta fiind cea mai rapidă și cea mai sigură tehnologie de încărcare din industria telefoanelor mobile. Datorită tehnologiei SuperVOOC 2.0, Find X2 Pro se poate încărca complet în doar 38 de minute.

Android 10, ColorOS 7.1

 Telefoanele rulează o versiune costumizată de Android 10, ColorOS 7.1, care oferă o abordare vizuală minimalistă, permițând astfel utilizatorilor să se concentreze mai mult pe conținut.

Pe lângă personalizarea pictogramelor, modul Dark oferă de asemenea o experiență de citire superioară în toate condițiile și, în plus, le permite utilizatorilor să se concentreze fără efort pe interacțiunea cu conținutul, reducând în același timp consumul bateriei.

ColorOS 7.1 se adresează interacțiunilor mai interactive. De exemplu, noua alarmă adaptabilă la vreme ajustează automat sunetele de alarmă în funcție de vreme. În același timp, design-ul haptic îmbunătățit contribuie la difuzarea unor sunete de răspuns mai clare la atingere și la oferirea unei experiențe tactile mai realiste.

Inspirat de propriul concept UI-First, ColorOS dezvoltă tehnologiile oFas, oMem și oSense pentru a asigura o experiență de utilizare mai clară și mai rapidă. oFas este mecanismul de preîncărcare cache, care permite aplicațiilor să se deschidă și să ruleze mai repede. În același timp, oMem se adaptează la obiceiurile utilizatorului, schimbând și alocând resursele necesare sistemului în consecință și eficient. Datorită acestei tehnologii, utilizarea memoriei RAM este amplificată cu 40%.

De asemenea, ColorOS 7.1 oferă aplicații preinstalate precum asistent apelare,planificare program, email și multe altele, încurajând utilizatorii să se bucure mai simplu de viața de zi cu zi în era hiperconectată 5G.

OPPO susține și pune accent pe confidențialitatea datelor și de aceea prioritizează securitatea, astfel că datele utilizatorilor sunt securizate în cazul folosirii aplicațiilor terțe. Modul Private Safe transferă fotografii, videoclipuri și alte documente către o “zonă”sigură de stocare, blocând accesul altor aplicații.