Digi testează tehnologia 5G. Vom descărca un film în 2 secunde

Data: 7/05/2018 | Autor: .

Digi testează tehnologia 5G. Vom descărca un film în 2 secunde

RCS&RDS şi Ericsson au efectuat un nou test privind capabilitățile tehnologiei 5G. Potrivit expertilor, tehnologia 5G, care ar putea fi implementată în următorii 2-3 ani, va declanşa o adevărată revoluţie în materie de trasmisie de date, relatează GadgetReport.ro

Vreţi să vedeţi un film pe internet şi vă disperă faptul că se încarcă foarte greu, că îngheaţă în mijlocul acţiunii, că site-urile se blochează? Potrivit experţilor de la Starbyte, peste 4-5 ani, astfel de probleme vor deveni istorie, graţie tehnologiei 5G, care va face ca internetul să devină un serviciu instant, precum televiziunea.

Testele făcute la începutul acestui an, la Mobile World Congress de la Barcelona, au arătat că tehnologia 5G este capabilă să ofere viteze de 3,77 Gb/s, faţă de maxim 350 Mb/s, cât oferă internetul 4G+.

Viteza incredibilă de transfer, ce va putea ajunge până la 10 GB pe secundă, va permite dezvoltarea la scară largă a serviciilor de streaming în format 4K, astfel că nu este exclus ca, în următorii ani, posturile TV să îşi treacă emisia pe internet.
Tehnologia 5G va permite, de asemenea, dezvoltarea maşinilor inteligente, a electrocasnicelor conectate la web şi, în general, a transferului de date la un nivel fără precedent, astfel încât accesul la informaţie va deveni instantaneu, indiferent de unde îl accesezi.

RCS&RDS şi Ericsson au efectuat, recent, un nou test privind capabilitățile tehnologiei 5G.

“Astăzi am făcut împreună un prim pas către conectarea la tehnologia 5G. Rețeaua Digi Mobil este pregătită pentru evoluția către 5G, iar aceasta le va permite utilizatorilor Digi Mobil, companii, instituții de stat, dar și utilizatori rezidențiali, să se conecteze la obiectele care ne înconjoară, în ceea ce va însemna Internet of Thing (IoT) și societatea interconectată, indiferent de distanțele care ne separă, la o scară fără precedent, schimbând modul în care interpretăm și modelăm lumea. Noile echipamente din rețeaua noastră sunt deja la nivelul tehnologiei viitoare 5G, permițându-ne în viitor să le oferim utilizatorilor Digi Mobil o experiență îmbunătățită, cu functionalități 5G: viteza de acces mărită, latență redusă, IoT. Nu în ultimul rând, oferta de internet nelimitat pentru clienții pe bază de abonament ai Digi Mobil este esențială pentru o dezvoltarea economiei și lumii digitale din România”, a declarat Valentin Popoviciu, vicepreședinte RCS&RDS într-o conferință de presă.

Şeful Ericsson Romania, Dragoș Mircea Rebegea, a afirmat că, până în anul 2023, 20% din populația lumii va avea acoperire 5G.

“Acesta va avea un impact enorm în ceea ce privește experiența utilizatorilor și transformarea digitală a industriilor și oraselor. Ericsson a semnat deja 40 de acorduri pentru a începe studiile 5G în întreaga lume. Cu aceasta demostrație, ne uitam la viitor și ceea ce va permite 5G. Este, de asemenea, un pas înainte în călătoria românească spre 5G”, a spus Rebegea. Tehnologia 5G promite să ofere clienților viteze de acces la internet mobil mai mari și va permite operatorilor de co­municații să aibă costuri de până la de zece ori mai mici decât în cazul rețelelor actuale. RCS&RDS a lansat, în octombrie 2017, serviciul Voce 4G (VoLTE), care permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G, fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G. În cadrul conferinței, RCS&RDS a testat viteza 5G de până la 10 Gbps, prin intermediul unei platforme prototip, precum și latența semnalului, redusă la o zecime față de cea uzuala pentru tehnologia actuală 4G.

“Astfel, putem estima că, prin intermediul tehnologiei 5G, utilizatorii vor experimenta accesul la internet mobil de mare viteză chiar și în zone aglomerate cum ar fi concerte si festivaluri sau evenimente sportive, fără a fi afectați de limitări ale vitezelor, interferente sau instabilitatea semnalului”, a spus Popoviciu.