Din aprilie 2014, Microsoft pune cruce oficial Windows XP

Data: 10/04/2013 | Autor: .

xpMicrosoft a anuntat ca incepand cu 8 aprilie 2014 nu va mai furniza niciun fel de update si nici suport tehnic pentru Windows XP.

Inca din 2009 Microsoft a suspendat o buna parte dintre serviciile de suport fiindca sistemul XP avea deja opt ani vechime, insa compania a venit acum cu un avertisment pentru cei care inca folosesc XP, indemnandu-i sa treaca la ceva mai nou.

Asta fiindca din 8 aprilie 2014 nu vor mai fi update-uri de securitate, patch-uri, optiuni de asistenta tehnica sau alte feluri de actualizari, relateaza Hotnews.

La aproape 12 ani de la lansare, foarte multa lume e de parere ca XP a fost un sistem de operare reusit, iar cifrele dovedesc asta.

Conform StatCounter, pe plan mondial XP are 24% din piata, Windows 7 are 52%, iar noul Windows 8, nici 4%. Datele pentru Romania arata ca XP are 40%, iar Windows 7 are 50%, in timp ce recentul Windows 8 are sub 3%.

Lucrurile pot fi explicate prin faptul ca Vista, lansat cu intarziere in 2007, a fost un sistem de operare nu prea reusit, iar companiile au preferat sa ramana la XP, Nici venirea Windows 7 nu a schimbat mult situatia, iar multi utilizatori casnici au ramas la XP, vazand ca PC-urile functioneaza bine.