Din tainele bucătăriei. Tu ştii să comanzi o friptură?

Data: 30/08/2017 | Autor: .

tu stii sa comanzi o friptura

O friptură suculentă sau bine făcută, de porc, de vacă sau de pui, la grătar sau la tavă, sau poate că învărtită sub formă de frigărui cu de toate. Ne lasă gura apă numai când ne gândim la asta. Ţie cum îţi place – rare, medium rare sau well done? Dacă nu ştii ce înseamnă asta, te ajutăm să comanzi o friptură pe gustul tău.

Dacă îţi place friptura în sânge, mai puţin făcută, alege întotdeauna rare, medium rare sau medium. Bucătarul va ştii astfel cum să o prăjească pe margini şi să îţi lase mare parte din ea rozalie, ca să îi simţi mai bine aromele.

Dacă o preferi pe cea bine făcută, atunci când mergi la restarant caută să comanzi medium well sau well done. Carnea o vei primi aşa cum îţi place ţie, cu crustă, cu fibrele bine definite şi prăjite în tenta aia care te înebuneşte doar când o vezi, ce să mai vorbim de miros.

Dacă vrei să savurezi o astfel de delicatesă, mergi într-unul dintre restaurantele specializate. Iar dacă tot comanzi un T-Bone sau un steak argentinian, asezonează-l neapărat cu nişte cartofi copţi cu arome şi, obligatoriu, un vin bun, roşu, aromat puternic.

Cum să prepari acasă cea mai bună friptură, află din tutorialul video de mai jos, realizat de celebrul bucătar Jamie Oliver.