GadgetReport.ro TV. Oglinda demnă de Star Trek intră în producţie

Data: 10/02/2016 | Autor: .

oglinda inteligenta gadgetreport.ro

Tehnologiile din Star Trek devin, rând pe rând, realitate. O companie japoneză va lansa pe piaţă, în acest an, prima oglindă inteligentă din lume. Instalată în baie, de exemplu, aceasta ne va permite să vedem ştirile, emailurile, update-urile de pe Facebook şi clipurile de pe Youtube.

Compania japoneză Seraku, din Shinjuku-Tokyo, a dezvoltat o tehnologie care promite să schimbe radical modul în care percepem activităţile uzuale. Este vorba de o oglindă inteligentă care, dincolo de funcţia obişnuită, are un ecran touchscreen şi rulează sistemul de operare Android.

GadgetReport.ro relatează că oglinda inteligentă beneficiază de tot felul de senzori care permit controlul aplicaţiilor prin atingere, mişcările mâinilor şi comenzi vocale.

Instalată în baie, de exemplu, oglinda inteligentă ne va permite să vedem ştirile, programele TV, emailurile, update-urile de pe Facebook şi clipurile de pe youtube. Display-ul poate fi plasat însă oriunde în casă sau la birou, fiind capabil să ofere inclusiv interacţiunea cu alte persoane, prin webcam. Gadgetul ar urma să fie lansat pe piaţă spre sfârşitul anului.

Cum arată gadgetul, dar şi alte informaţii din lumea ştiinţei şi tehnologiei, vedeţi în rubrica Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV, Realitatea FM şi Realitatea Plus.

Vedeţi toate înregistrările emisiunii pe canalul de Youtube GadgetReport.ro.