Doar 8% dintre romani folosesc un smartphone

Data: 7/11/2011 | Autor: .

Doar 8,4% dintre detinatorii de telefoane mobile din Romania detin un smartphone, cifra ce se situeaza mult sub media europeana de 14%, se arata intr-un studiu GfK.

Potrivit documentului citat, acest grup de consumatori starneste indeosebi interesul retailerilor, deoarece detinatorii de telefoane inteligente reprezinta 31% dintre persoanele care fac cumparaturi online.

Detinatorii de telefoane inteligente reprezinta un target atractiv pentru industria publicitatii, deoarece probabilitatea de a-i atinge prin publicitatea online este considerabil mai mare in comparatie cu detinatorii de telefoane clasice.

In contrast cu acestia, detinatorii de smartphone sunt mai activi in accesarea internetului de pe telefonul mobil si prezinta un interes mai mare fata de serviciile online, cum ar fi cumparaturile online sau internet banking. Totodata, 75% dintre detinatorii de smartphone din regiunea Europei Centrale si de Est acceseaza retelele sociale pentru a comunica cu alte persoane.

In general, mai putin de 20% dintre utilizatorii de internet din aceasta regiune a Europei fac cumparaturi online. Romania se situeaza peste media europeana, 37,2% din „populatia online” realizand cumparaturi pe internet.