Doar un S3 actualizat? Samsung Galaxy S4, criticat in presa din SUA

Data: 28/04/2013 | Autor: .

galaxyS4Samsung Galaxy S4 a devenit cel mai mare rival pentru modelul Apple iPhone 5, insa expertii americani nu s-au dovedit a fi incantati de produsul sud-coreenilor, pe care il lauda datorita ecranului de cinci inchi si hardware-ului puternic, insa il critica pentru software-ul lipsit de schimbari inovatoare.

„Galaxy S4 are un design frumos si un bun sistem Android, insa in esenta sa nu este altceva decat un model S3 reactualizat. Mai mult, S4 are aceeasi marime si este fabricat din plastic. Practic, daca iti cumperi acest nou model, nimeni nu va observa, toti vor crede ca ai vechiul telefon S3”, a declarat David Pogue, editorialist al New York Times, informeaza Koreea Herald, citat de Ziare.com

La randul sau, Hayley Takayama, expert al Washington Post, a declarat ca noul S4 contine unele aplicatii utile, insa altele fie sunt slab dezvoltate, fie nu au nici o aplicativitate, caracterizand telefonul ca unul bun, in special datorita procesorului si a camerei foto, insa fiind departe de a aduce ceva distinct pe piata smartphone-urilor.

Expertul Wired Michael Calore a afirmat ca, desi Samsung Galaxy S4 se mandreste cu noi aplicatii, acestea sunt ca si inexistente, intrucat nu pot fi folosite in cadrul celor mai utilizate programe la nivel global.

Acesta a oferit nota 7 smartphone-ului, folosind o scala de la 1 la 10, adaugand faptul ca multe aplicatii l-au incantat in primele 5 minute, insa apoi nu le-a mai folosit deloc in urmatoarele cinci zile.

Cea mare problema, conform acestuia, consta in faptul ca aplicatii precum „Smart Scroll” sau „Air Gestures” nu pot folosi programe precum Chrome, Google Reader sau Kindle app.

Nici Walter Mossberg de la Wall Street Journal nu s-a declarat incantat de noul S4, adaugand: „Modelul contine multe aplicatii Android standard, in timp ce o parte a noilor aplicatii nu functioneaza deloc bine”.