Doctor Strange face furori în cinematografe. Povestea unui film fascinant

Doctor Strange face furori în cinematografe. Povestea unui film fascinant

SF-ul de aventuri „Doctor Strange”, povestea unui super-erou învestit cu puteri magice, a adunat peste 84,9 de milioane de dolari în weekend, în SUA, şi a ajuns la peste 325 de milioane de dolari la nivel internaţional. Filmul a intrat, astfel, în topul filmelor Marvel cu cel mai spectaculos debut, alături de The Incredible Hulk, Ant-Man, Captain America: The First Avenger şi Thor, relatează GadgetReport.ro

Performanţa înregistrată de Doctor Strange duce încasările Disney din acest an la 6 miliarde de dolari, un record în materie.

Pe locurile următoare în clasamentul celor mai urmărite filme în weekend s-au situat Trolls, Hacksaw Ridge, Boo! A Madea Halloween, Inferno, The Accountant, Jack Reacher: Never Go Back, Ouija: Origin of Evil, The Girl on the Train şi Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children .

Filmul de aventuri science fiction reda fascinanta poveste a doctorului Stephen Strange, un maestru al artelor mistice, celebru printre iubitorii de benzi desenate încă din 1963.

În regia lui Scott Derrickson şi avându-i în rolurile principale pe Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen şi Tilda Swinton, „Doctor Strange” spune povestea neurochirurgului Stephen Strange, a cărui viaţă ia o turnură teribilă în urma unui accident de maşină care îi răpeşte capacitatea de a-şi folosi mâinile.

Doctor Strange încearcă diverse metode prin care să poată opera din nou, dar medicina – un domeniu atât de drag lui – îi apare pentru prima dată ca fiind foarte limitată. Astfel, legendarul personaj se vede forţat să caute ajutor în altă parte, iar speranţa, sub formă supranaturală, vine din lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj. Odată ce pătrunde în acest univers, descoperă cu uimire că nu e doar un centru de vindecare alternativă, ci un adevărat front de luptă împotriva unor forţe nevăzute care corodează realitatea noastră, cu scopul de a o distruge. Nu durează mult până când Doctor Strange se trezeşte cu puteri magice şi e forţat să facă o alegere: să se întoarcă la viaţa sa înstărită sau să lase totul în urmă şi să apere lumea, drept cel mai puternic vrăjitor din univers.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi este disponibil în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.