Documentar BBC. Michael Portillo, reportaj excelent despre România!

Documentar BBC. Michael Portillo, reportaj excelent despre România!

România apare la televiziunea britanică BBC într-unul dintre cele mai bune materiale de promovare turistică pentru țara noastră din ultimii ani. Cunoscutul jurnalist britanic Michael Portillo, fost ministru și diplomat londonez, străbate România cu trenul, în noua serie de documentare “Great Continental Railway Journeys”, relatează GadgetReport.ro

În călătoria sa, Michael Portillo se folosește de ghidul turistic „Continental Railway”, editat în 1913 de George Bradshaw. Acesta prezintă cele mai importante destinații turistice europene ale vremii, unde se putea ajunge pe calea ferată. Printre acestea se află și România, țara lui Dracula și una dintre tinerele națiuni ale anilor 1900.

Călătoria lui Michael Portillo pornește din Brașov, unde jurnalistul britanic remarcă Centrul Istoric și farmecul orașului transilvănean.

Diplomatul Michael Portillo vizitează apoi Castelul lui Dracula din Bran, unde află detalii despre opera lui Bram Stoker – Dracula,  merge la o rezervație de urși unică în Europa, iar apoi află detalii inedite despre Castelul Peleș din Sinaia, printre primele astfel de clădiri din lume care avea, în anii 1900, încălzire centralizată, aspirator și tavan retractabil electric.

Tot cu trenul, Michael Portillo ajunge apoi la Ploiești unde primește detalii despre prima rafinărie de petrol din lume, construită în România, iar apoi vizitează Bucureștiul unde stă de vorbă cu violonistul Alexandru Tomescu despre marele compozitor George Enescu. Veți vedea, cu această ocazie, și un mini-recital cu celebra vioară Stradivarius, aflată în patrimoniul național.

În partea a doua a documentarului, Michael Portillo vizitează Cazinoul din Constanța, locul unde s-a scris istoria diplomației româno-ruse în anii premergători Primului Război Mondial, și apoi Portul Constanța, unde se află cele mai mari silozuri de grâne din Europa.

Pe tot parcursul reportajului, veți afla informații inedite despre toate aceste obiective și veți vedea imagini incredibile care ar putea fi incluse in orice prezentare video turistică a României.

Reportajul BBC il vedeti in clipul video de mai jos sau pe site-ul BBC, accesand acest LINK.