Orange VR Experience va oferi filme în realitatea virtuală

Data: 26/09/2016 | Autor: .

Orange VR Experience va oferi filme în realitatea virtuală

Orange va lansa, în luna decembrie, serviciul Orange VR Experience, un pachet de filme, seriale şi emisiuni de televiziune care vor putea fi urmărite în realitatea virtuală, cu ajutorul unor căşti compatibile. Serviciul va fi disponibil, în avanpremieră, pe Samsung Gear VR ( din 12 octombrie 2016 ) și pe Sony PlayStation VR ( de la sfârșitul lunii octombrie 2016), relatează GadgetReport.ro

Orange VR Experience, furnizat in parteneriat cu Wevr, Twentieth Century Fox Innovation Lab, Warner Bros., Felix & Paul Studios, Apelab, Innerspace VR şi Okio, va permite abonaților să vizioneze catalogul video premium într-un mediu VR imersiv, proiectat sa arate ca un cinematograf.

Wevr administrează o platformă de gazduire video pentru programe VR, impreuna un sistem Virtual Reality ce faciliteaza crearea de clipuri video pentru aceasta tehnologie.

Programul pilot Orange VR Experience va fi oferit în Franța timp de 6 luni ( începând cu 1 decembrie 2016 ) și va fi extins ulterior în alte țări europene.

„La Orange Silicon Valley credem puternic în potențialul tehnologiei VR. Am identificat Wevr ca pe un pionier și ca pe un lider în domeniul producției de conținut VR de înaltă calitate, iar Orange a ajutat la dezvoltarea companiei, în special pentru rețeaua de distribuție.”, a declarat Georges Nahon, CEO al Orange Silicon Valley din San Francisco.

„Orange consideră realitatea virtuală ca fiind un mediu nou, care este încă în fază incipientă: de la software și tehnologie pentru dezvoltarea de noi utilizări până la lansarea unui model de afaceri stabil este încă mult de testat. Incercăm să înțelegem mai bine noile modalități prin care, în viitor, conținutul va fi livrat și consumat, deoarece aceste modalitati vor avea un impact important asupra activităților noastre ca operator de rețea de telefonie mobilă și ca furnizor de servicii de internet. „, a completat
Guillaume Lacroix, de la divizia de televiziune si continut video a companiei Orange.