It doesn’t take a genius: Samsung contraataca iPhone 5 cu o reclama tendentioasa

Data: 17/09/2012 | Autor: .

La cateva zile dupa lansarea iPhone 5, cel mai asteptat smartphone al anului, rivalii de la Samsung contraataca publicand o reclama care compara specificatiile terminalului Apple cu cele ale telefonului fanion al sud-coreenilor, Galaxy S III.

„It doesn’t take a genius” este sloganul ironic cu care Samsung isi incepe reclama, care continua cu o comparatie punct cu punct a specificatiilor celor doua modele. Sloganul face referire la celebrii geniuses din magazinele Apple Store.

Display-ul mai mare la o rezolutie mai buna, precum si autonomia si specificatiile superioare sunt, se pare, punctele in care sud-coreenii considera ca sunt cu un pas in fata ultimului iPhone.

In plus, acestia „insira” in lista o succesiune intreaga de functii „exclusive” ale Galaxy S III, de o utilitate cel putin indoielnica, precum Smart Stay, ShareShot, DirectCall, Smart Alert, Tilt to Zoom, Palm Swipe Capture, Palm Touch Mute Pause, Picture In Picture, Turn Over To Mute sau Shake to Update.

Atacul sud-coreenilor vine pe fondul razboiului juridic dintre Apple si Samsung pe tema furtului de design si proprietate intelectuala.

In prezent, cele doua companii sunt in proces in peste 20 de tari si jurisdictii.

Practic, Apple ii acuza pe Samsung ca au copiat designul si functionalitatile smartphone-urilor si tabletelor iPhone si iPad in modelele din seria Galaxy. In replica, cei de la Samsung ii acuza pe Apple de incalcarea mai multor patente din zona telecomunicatiilor.

Cea mai transanta decizie luata pana acum in aceste procese a fost verdictul dat la finele lunii trecute de justitia americana. Astfel, instanta a decis ca Samsung a copiat trei patente Apple si trebuie sa le plateasca acestora despagubiri de peste 1 miliard de dolari.

Mai multe amanunte despre procesul dintre cele doua companii puteti citi aici.