Domino’s Robotic Unit. Primul robot de livrat pizza din lume

Data: 18/03/2016 | Autor: .

Domino’s Robotic Unit pizza gadgetreport.ro

Cunoscutul producător de pizza Domino’s a lansat prototipul primului robot din lume creat special pentru a livra pizza. Denumit DRU (Domino’s Robotic Unit), acesta îşi caută adresa prin GPS şi ajunge la destinatar cu o viteză de 20 km/oră, relatează GadgetReport.ro

donimo-robot-pizza-640x384Robotul a fost construit pornind de la un proiect militar destinat descoperirii minelor în zonele de conflict. Robotul are un radar special cu laser care îi permite să evite obstacolele şi este conectat la GPS.

Domino’s Robotic Unit are o autonomie de până la 5 ore şi promite să ajungă la client în numai 10 minute. Pentru a evita deturnarea acestuia de pe traseu, robotul a fost dotat cu o cameră video 360 care inregistrează parcursul şi transmite imaginile la centrul de control. Astfel că cei care ar vrea să-l „jefuiască” ar urma să fie filmaţi şi fotografiaţi.

Pentru a intra în posesia comenzii, clienţii vor trebui să tasteze un cod special pe display-ul robotului, fără de care nu vor avea acces la compartimentul securizat în care este transportată pizza. Bineînţeles, pizza va ajunge caldă la client, pentru că robotul o transportă într-un compartiment încălzit şi igienic.

Prototipul este încă în faza de teste. Robotul de pizza ar urma să debuteze pe piaţă abia peste câţiva ani.