Dovedit științific: Cine are un câine trăiește mai mult și mai sănătos

Data: 9/10/2019 | Autor: .

Dovedit științific: Cine are un câine trăiește mai mult și mai sănătos

Dacă adopți un câine, ai șanse să trăiești mai mult și mai bine. Este principala concluzie a unui studiu realizat de cercetătorii de la Embase și PubMed. Ei au descoperit că proprietarii de câini au avut o rată a mortalității mai scăzută cu 24% decât a celor care nu îngrijesc animale, relatează GadgetReport.ro

Studiul realizat de experți s-a întins pe o perioadă foarte lungă de timp, din anii 1950 și până în prezent. Au fost câteva milioane de participanți, iar volumul de date analizat a fost unul uriaș.

Potrivit rezultatelor cercetării, proprietarii de câini au înregistrat un risc mai redus de mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare.

Mai mult, cei care sufereau de probleme cu inima s-au însănătoșit într-o proporție mai mare atunci când au adoptat un câine.

Cercetătorii au explicat că scăderea riscului de îmbolnăvire se datorează, în primul rând, reducerii stresului. Iar câinii au un rol semnificativ în acest proces.

,,Scăderea stresului trebuie pusă în legătură cu atributele relației cu un astfel de animal. Proprietarii de câini au ieșit mai mult în aer liber, în parcuri, au mers mai mult pe jos, s-au mișcat, s-au jucat mai mult. Mișcarea fizică și satisfacția oferită de îngrijirea unui câine s-au transpus într-o reducere semnificativă a stresului, cu efecte pozitive pentru sănătate’’, au declarat specialiștii.

Mai multe informații din studiu aflați de pe acest LINK.