Dovedit ştiinţific. Cum să prepari friptura perfecta

Data: 6/04/2018 | Autor: .

Dovedit ştiinţific. Secretul gustului unei fripturi perfecte

Să mănânci o friptură aromată şi bine făcută te poate face să vezi viaţa cu alţi ochi. Dacă vrei să savurezi o friptură aromată, cu o crustă perfectă, există un secret pe care bucătarii nu îl spun oricui. Ţine de ştiinţă, relatează GadgetReport.ro

Indiferent cum preparaţi friptura, înainte de a o pune la prăjit, ungeţi-o cu maioneză, afirmă bucătarii, citaţi de tastingtable.com. Asta pentru că grăsimea din maioneză dă aroma potrivită fripturii şi oferă o crustă excelentă, aromată şi crocantă.

Indiferent de cum o preferi, la cuptor, la grătar sau în cratiţă, ideal ar fi să o pui de la început la o temperatură mai mare pentru că astfel se coagulează proteinele de la suprafaţă, oprind scurgerea sucurilor din carne. Tot din acest motiv, e bine să întorci friptura cu o paletă şi să eviţi să o înţepi cu furculiţa.

Dacă o faceţi la cuptor, ar fi bine să o stropiţi din când în când cu apă caldă, în niciun caz rece, sau cu vin, pentru a se frăgezii.

Când o pregătiţi, ar fi bine să o ungeţi cu o lingură de coniac, pentru că se va face mai repede şi va fi mai fragedă. Cât de bine prăjită o vrei depinde de tine. Ca să îţi dai seama că e făcută, cel mai bine este să o înţepi cu un ac subţire, în mijlocul ei.

Sfatul nostru este ca, aproape de final, să înteţiţi focul, ca să se rumenească cum trebuie.

Dacă vreţi să aibă un look spectacolos, pudraţi-o uşor cu făină sau ungeţi-o cu suc de lămâie. Friptura de porc merge unsă şi cu bere neagră, cu 10 minute înainte de a o pune pe foc. Iar dacă o vreţi şi mai gustoasă, ungeţi-o cu scorţişoară.

Dacă preparaţi un cotlet, ca să nu se usuce, treceţi-l înainte prin apă cu oţet. Friptura, în general, se frăgezeşte în general cu vin alb, în niciun caz cu vin roşu.

Dacă faceţi o friptură de pui, ungeţi-o înainte cu un strat subţire de zahăr praf, pentru a deveni crocantă şi rumenă. Iar înainte de a o pune la cuptor, puneţi şi puţină zeamă de lămâie. O să îi dea un gust apetisant.