Dovedit ştiinţific. O folie de aluminiu îţi creşte semnalul WiFi

Data: 9/11/2017 | Autor: .

Cercetătorii de la Dartmouth College au realizat un experiment care a confirmat una dintre teoriile puternic dezbătute pe internet. O simplă folie de aluminiu poate creşte, întradevăr, semnalul WiFi. Aşa că, dacă aveţi probleme cu semnalul acasă din cauza routerului şi pereţilor, puteţi să apelaţi la această soluţie simplă şi foarte ieftină, relatează GadgetReport.ro

Soluţia a fost prezentată de Eurekalert, într-un material dedicat experimentului realizat de cercetători. Aceştia au folosit pentru demonstraţie o imprimantă 3D la care au realizat un fel un fel de extender de semnal, din folie de aliminiu şi plastic.

Folosind un gadget care măsoară puterea semnalului, ei au decoperit că, cu reflectorul de semnal, creat la imprimanta 3D şi a cărui producţie a costat 35 de dolari, poate extinde WiFi-ul în mod semnificativ.

Demonstraţia video o vedeţi în clipul de mai jos.

Cum sa iti imbunatatesti semnalul WiFi

Daca ti-ai instalat un router wi-fi in casa si nu esti multumit de calitatea semnalului pe care il receptionezi pe tableta, laptop sau telefon, este posibil ca acesta sa fie asezat intr-un loc ecranat. Cu alte cuvinte, e timpul sa il muti intr-o alta pozitie.

Sunt cateva sfaturi esentiale pe care trebuie sa le urmezi atunci cand iti instalezi un router wifi.

1.In primul rand, cauta sa fie cat mai departe de perete, pentru ca acesta poate bloca transmiterea semnalului la un nivel optim.

2.Aseaza-l la o inaltime de minim un metru de podea, din aceleasi considerente.

3.Verifica, apoi, ca antenele routerului sa fie bine insurubate si, daca ai mai multe, sa fie indreptate pe o raza cat mai ampla.

4.Un ultim sfat este sa verifici, periodic, calitatea semnalului prin testerele de viteza precum speedtest.net. Este posibil ca routerul sa se strice si sa nu iti mai ofere semnal la nivelul anterior.

Daca vreti sa vedeti locul ideal unde ar trebui sa amplasati routerul, exista o aplicatie excelenta, Wi-Fi Solver, dezvoltata de fizicianul Jason Cole. Acesta și-a pus problema optimizării semnalului WiFi în apartementul propriu, abordând problema cu precizie matematică.

semnalul de wi-fi Wi-Fi_Gif

Pe baza unor ecuații Helmholtz, el a reusit sa reproduca valurile electromagnetice emise de router sub forma vizuala. Rezultatul este o aplicatie foarte simpla care iti arata pe ecran calitatea semnalului transmis de router.

Aplicatia o gasesti in Google Play. Cum functioneaza, vezi in clipul video de mai jos.