Ecran nou şi încărcare wireless pentru noul iPhone 8

Data: 1/11/2016 | Autor: .

Ecran nou şi încărcare wireless pentru noul iPhone 8

Smartphone-ul iPhone 8, pe care Apple îl va lansa anul viitor, va aduce un nou design şi facilităţi în premieră în gama Apple, precum încărcarea wireless, relatează GadgetReport.ro. Telefonul va fi unul special, urmând să fie lansat la 10 ani de la primul iPhone, gadgetul care a revoluţionat industria telecom,

iPhone 8 sau iPhone 10 (aluzie la cei 10 ani de istorie iPhone) va veni cu un nou design şi specificaţii hardware pe măsură. Încă o confirmare a venit din partea unui director executiv de la Sharp, Tai Jeng-wu, care a declarat, pentru Nikkei, că noul iPhone va trece la ecranele OLED, mai luminoase, cu culori mai bune şi care consumă mai puţină energie.

GadgetReport.ro relata, anterior, că ecranul lui iPhone 8 va fi primul rotunjit pe margini, la fel la la Galaxy S7 Edge, şi că nu este exclus ca acesta să acopere toată suprafaţa, butonul de home urmând să devină unul virtual.

Toate sursele citate de GadgetReport.ro acreditează ideea că modelul de top va include un ecran mai mare, de 5,8 inchi, Retina display, cu rezoluţie QHD sau 4K, curbat pe margini, prins într-o carcasă din sticlă.

O altă noutate prezentată astăzi de presa internaţională este încărcarea wireless, pe care iPhone 8 o va oferi în standard. Potrivit 9to5mac.com, Foxcon dezvoltă tehnologia wireless pentru dispozitivele iOS şi iPhone 8 ar putea fi primul telefon care va avea această facilitate.
Presa internaţională speculează că noul telefon ar putea fi prezentat nu în septembrie, aşa cum ne-a obişnuit Apple cu lansările din ultimii ani, ci chiar pe 29 iunie 2017, într-un eveniment care ar putea avea loc în noul sediu al companiei din Cupertino, California, aflat în faza finală de construcţie şi care va fi inaugurat cu această ocazie.

iPhone 8 ar urma să fie mai subţire şi mai uşor decât iPhone 7, iar butonul de home va fi înlocuit cu unul virtual, accesat din display-ul acestuia.

În carcasă, Apple va dota telefonul cu un procesor A11 pe 10 nm, 4/6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 64/128/256 GB. Telefonul va rula noul sistem de operare iOS 11 care va include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

Iphone 8 va intra pe internet la viteze de 600 Mbps, graţie modemului Intel 7360 LTE. Rămâne un semn mare de întrebare legat de această dotare cât şi despre senzorul de iris şi bateria noului telefon, despre care se speculează că ar urma să aibă 3350 mAh.
În privinţa camerelor, iPhone 8 ar urma să vină cu una de selfie, de 4 MP, şi o alta dual-lens de 16 MP, cu stabilizare optică. Telefonul va înregistra şi reda clipuri la rezoluţie 4K.

Preţurile noului telefon ar urma să plece de la 750 de dolari. Cel mai scump iPhone 8 ar putea fi vândut la 1150 dolari, cât costă un laptop de ultimă generaţie.

Bineînţeles, toate informaţiile trebuie privite ca simple speculaţii, Apple evitând orice comentariu pe tema lansării şi dotărilor noului smartphone.