Efectul iPhone X. Samsung Galaxy S9 debutează mai devreme decât era anticipat

Data: 9/11/2017 | Autor: .

Efectul iPhone X. Samsung Galaxy S9 debutează mai devreme decât era anticipatSud-coreenii de la Samsung vor începe producția modelului Galaxy S9 in luna ianuarie, astfel incât telefonul să ajunga în magazine în februarie, cel mai probabil odată cu lansarea oficială de la CES Bercelona. Decizia Samsung de a urgenta producția smartphone-ului este motivată, potrivit unor surse din cadrul companiei, de impactul pe care îl are modelul iPhone X,  relatează GadgetReport.ro

Potrivit surselor citate de presa internațională,  Galaxy S9 va aduce un upgrade major de tehnologie, iar Samsung va investi masiv in promovarea noului smartphone, pentru a contracara concurența acerbă făcută de modelul X de la Apple.
GadgetReport.ro relata
, în review-ul dedicat lui Galaxy S8, că flagship-ul din 2017 pare mai mult un mix între defunctul Galaxy Note7 şi Galaxy S7 Edge. În afara ecranului spectaculos, 
progresul tehnologic nu este unul pe măsura aşteptărilor. Citiţi review-ul la S8 pe acest LINK.

Surse din cadrul Samsung afirmă că noul telefon va debuta pe 25 februarie 2018 și că gigantul IT face eforturi semnificative pentru ca Galaxy S9 și S9 Plus să fie disponibile în magazine chiar din momentul lansării, pentru a contracara succesul iPhone X.

Galaxy S9 va urma liniile de design devenite standard la Samsung, cu sticla curbată pe ambele părți și ecranul OLED întins pe aproape toată suprafața frontală.

Galaxy S9 va fi disponibil în două versiuni, cea clasică de 5,8 inchi și una de 6,2 inchi (S9 Plus), ambele urmând să beneficieze de un ecran posibil 4K și de o tehnologie S-AMOLED, denumită „Sunflower”, care va face imaginile și culorile mai reale, dincolo de accentul și contrastul câteodată mult prea puternice oferite de Samsung pe flagship-urile din ultimii ani.

Galaxy S9 va fi propulsat, ca de obicei, de două procesoare diferite, în funcție de piețele în care va fi vândut, Qualcomm Snapdragon 845 respectiv un Exynos 9810 despre care surse din piață afirmă că ar putea fi primul procesor neural Samsung, similar modelului A11 Bionic dezvoltat de Apple și Kirin-ului 970 de la Huawei.

Noul procesor ,,made by Samsung” va furniza puterea necesară pentru ca telefonul să se descurce cu experiența 4K și, de asemenea, să fie mai ușor de folosit mai ales în aplicațiile de realitatea virtuală, domeniu în care Samsung își pune mari speranțe.

Tactate la 2,8-3,4 Ghz, procesoarele vor rula, împreună cu 6-8 GB de RAM, sistemul de operare Android 8.0, lansat deja de Google pe smartphone-urile Pixel 2 si XL. Vom avea, bineînțeles, o suită de aplicații dedicate, printre care și o nouă versiune a asistentului virtual Bixby care, în premieră, ar putea fi disponibilă în 60 de limbi, printre care, surprinzător, și româna.

O noutate semnificativă adusă de Galaxy S9 o va reprezenta modemul Cat 18 LTE cu suport 6CA, care va permite transferul de date la viteze de până la 1,2Gbps. Asta va însemna că, în funcție de performanțele rețelei de internet, vom putea transfera, de exemplu, un film în numai câteva secunde, iar pe ansamblu, experiența online va fi una fără întreruperi, chiar și în cazul vizionării unor clipuri 4K.

În ceea ce privește partea de foto&video, Samsung va continua experiența dual-camera, cu senzori de 12 MP pe spate și de 8 MP pentru selfie, cu o îmbunătățire semnificativă la nivel de focus și unghiuri de captare a imaginii, alături de mai multe opțiuni de fotografiere, similare cu experiența iPhone X.

Presa internațională relatează și despre prezența unui senzor de mediu pe Galaxy S9, care ar urma să măsoare particulele nocive din aer și să avertizeze utilizatorul despre nivelul de poluare.

În ceea ce privește spațiul de stocare, Samsung va ridica ștacheta la 128 GB în standard, versiunile de top urmând să beneficieze de 512 GB.

Un alt aspect important al telefonului Galaxy S9 îl va reprezenta bateria, care ar urma să aibă 3500 mAh pentru S9 și 3850 mAh pentru S9 Plus, iar noii acumulatori să beneficieze de un nou sistem de încărcare wireless despre care se spune că va oferi 50% autonomie în numai 10 minute de charging.

Legat de prețuri, încă nu există informații clare însă, cel mai probabil, Galaxy S9 va costa 850-950 euro, în timp ce Galaxy S9 Plus îl vom vedea la un tarif similar cu iPhone X, între 999 și 1200 euro.