Ehang, prima dronă cu care poţi să zbori, autorizată în SUA

Data: 8/06/2016 | Autor: .

EHANG

Autorităţile din Nevada (Institute for Autonomous Systems) au oferit companiei chineze EHang dreptul de a testa prima dronă din lume cu care poţi să zbori. EHang 184 foloseşte opt motoare electrice care îi permite să decoleze şi să aterizeze vertical, la fel ca un elicopter, relatează GadgetReport.ro

Pentru a putea începe testele de zbor în Nevada, drona mai are nevoie, însă, şi de autorizaţia Federal Aviation Administration, relatează Engadget. Chinezii sunt însă siguri că nu vor avea probleme, în condiţiile în care au primit undă verde de la autorităţile locale.

EHANG 2Drona a fost prezentată, în premieră, la Consumer Electronic Show (CES 2016) din Las Vegas. Potrivit inventatorilor, drona ar putea să determine o adevărată revoluţie pe piaţa transportului aerian.

Aparatul de zbor se deplasează în zbor cu o viteză de aproape 100 de kilometri la oră şi are o autonomie de până la 23 de minute. Drona poate transporta un pasager cu o greutate de maxim 99 de kilograme.

Bateria dronei se încarcă în 4 ore de la o priză obişnuită, iar din motive evidente de securitate, nu poate decola decât atunci când este la maxim.
Chinezii de la EHang spun că prototipul a fost testat în toate condiţiile meteo posibile şi nu a înregistrat probleme.

Până să ajungă la faza de producţie, drona va trebui însă să primească şi certificările autorităţilor aeriene, iar acest lucru poate dura câţiva ani, în condiţiile în care drona se doreşte a fi un vehicul de transport de pasageri.