Eluga, primul telefon Panasonic rezistent la apa si praf

Data: 21/02/2012 | Autor: .

Panasonic vrea sa reintre pe piata europeana a telefoanelor mobile cu smartphone-ul Eluga, un gadget ultra subtire, rezistent la apa si praf, bazat pe sistemul de operare Android Gingerbread (versiunea 2.3.5), cu posibilitati de upgrade la Ice Cream Sandwich.

Planurile privind lansarea noului smartphone au fost dezvaluite de catre Laurent Abadie, CEO al Panasonic Europe, in cadrul conferintei anuale a companiei organizata laHamburg.

Eluga, al carui nume a fost format prin alaturarea primei litere din expresia „elegant user-oriented gateway”, vine cu un ecran OLED QHD de 4,3 inch, 960×540  care ocupa aproximativ 66% din suprafata telefonului, datorita ramei foarte subtiri care il inconjoara (123×62,0x7,8mm).

Panasonic Eluga are un profil sub forma literei D, o grosime de 7,8 mm si o greutate de numai 103 grame. Eluga este unul dintre cele mai usoare modele cu Android de pe piata europeana.

Telefonul prezinta un procesor 1GHz dual-core (OMAP4430), 8GB de memorie integrata, o camera 8MP cu autofocus si tehnologia ‘Swipe and Share’ compatibila cu gama de televizoare Panasonic VIERA.

Tehnologia Swipe and Share ce permite utilizatorilor sa vizioneze imagini de pe telefon direct pe televizorul VIERA sau sa le urce in cloud. Aplicatia VieraRemote permite utilizarea telefonului ca pe o telecomanda pentru a controla diverse produse electronice din casa (precum VIERA TV, DIGA Blu-ray player si recorder, sistem home cinema sau camere digitale de supraveghere, toate Panasonic).

Telefonul include si tehnologia Near-field communication (NFC), ceea ce inseamna ca telefonul este pregatit pentru interactiuni ‘no touch’, inclusiv plati fara contact.

Compania intentioneaza sa comercializeze acest model in 1,5 milioane de exemplare in urmatoarele 12 luni numai in Europa.

Smartphone-ul este rezistent la apa si praf. Telefonul este protejat pentru a fi utilizat in apa la adancimi de pana la 1 m pana la 30 minute, precum si impotriva prafului (particule cu diametrul de 75 micrometri sau mai putin)- daca este lasat intr-un astfel de mediu pana la 8 ore.

Eluga dispune, de asemenea, de modul ‘eco’, tehnologia dezvoltata de Panasonic pentru reducerea consumului de energie prin inchiderea unor functii ne-esentiale cand telefonul ajunge cu bateria la nivel minim.

Panasonic va expune noul smartphone la Mobile World Congress 2012 ce va avea loc laBarcelona, incepand cu 27 februarie.