eMAG s-a impotmolit in comenzi! Ce s-a ales de Black Friday 2014

Data: 3/12/2014 | Autor: .

emageMAG, cel mai mare retailer online din România, s-a laudat, inainte de Black Friday, ca este pregatit logistic sa preia si sa onoreze toate comenzile de la clientii sai. Numai ca, de la vorbe la fapte, distanta s-a dovedit prea lunga, de-a dreptul imposibil de atins.

Dovada ca, la aproape 2 saptamani distanta de la “sarbatoarea reducerilor”, compania s-a impotmolit in comenzi, nereusind sa trimita catre clienti decat o parte din produse.

Am primit pe adresa redactiei mai multe sesizari de la clienti care ne-au semnalat ca au fost instiintati ca livrarile o sa intarzie, fara a se preciza termenul avut in vedere.

Pentru a se acoperi in fata nemultumirilor, Emag a publicat pe site un mesaj in care afirma ca “datorita numarului mare de comenzi in procesare exista posibilitatea ca produsele eMAG pe care le-ai comandat de Black Friday sa fie livrate cu intarziere. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate si te rugam sa astepti confirmarea datei de livrare de catre curier, prin SMS si telefon. Toate comenzile de Black Friday vor fi onorate”

Si centrala telefonica a Emag te intampina cu acelasi mesaj.

Mai mult chiar, unii clienti au primit instiintari ca vor primi produsele intr-un anumit interval, de la un anume curier, iar apoi nu s-a mai intamplat nimic.

Pe site au aparut intre timp alti curieri, iar data estimativa de livrare a fost apreciata la “4 zile”, fara ca acest fapt sa se intample in realitate.

GadgetReport.ro a verificat o parte din sesizari, iar acestea s-au dovedit corecte. Emag nu a gasit nicio explicatie alta decat volumul mare de comenzi pentru a justifica haosul.

Un client nemultumit ne-a relatat ca a cerut companiei ca macar pana de Craciun sa ii fie trimise produsele comandate.

Un alt cititor ne-a relatat ca a sesizat Protectia Consumatorilor si ca va cere daune companiei. Iar alti doi clienti ne-au relatat, pe pagina de Facebook, ca au primit alte produse decat cele comandate. Bineinteles, le-au refuzat.

Ce spunea Emag inainte de Black Friday? Declaratiile suna acum a umor negru.

“În spatele acestui eveniment sunt peste 1.000 de oameni, peste 200 de furnizori și investiții mari în infrastructura logistică și IT”, explică Iulian Stanciu, director general eMAG. Pentru pregătirea Black Friday 2014, eMAG a investit 5 milioane lei în servere şi 2 milioane de lei în platforma online. În depozit, produsele din oferta Black Friday ocupă 10.000 de metri pătrați, iar 240 de oameni vor lucra 24h din 24h pentru a pregăti comenzile. Pentru livrarea produselor, eMAG a încheiat parteneriate cu FAN Courier, Cargus, DPD și TNT pentru un flux de livrare de 150 de camioane/zi, astfel încât livrările să fie finalizate în decurs de 6 zile. Cei care vizitează eMAG de Black Friday 2014 vor avea acces și la o serie de avantaje, precum 30 de zile drept de retur, Service Pick Up and Return, Garanția Plus și Deschiderea coletului la livrare”.