eMAG vrea sa extinda Marketplace

Data: 29/02/2012 | Autor: .

eMAG vrea sa isi extinda afacerile din Marketplace si cu alte categorii de produse dupa ce, anul trecut, a inceput sa vanda categorii precum jucarii (Doron Land), muzica (Nova Music) si asigurari (Netrisk Broker de Asigurare).

Platforma Marketplace a fost lansata in aprilie 2011. Prin intermediul acesteia companiile partenere isi pot comercializa produsele direct pe eMAG.ro.

Cartile (editura Libris) au fost cele mai vandute produse pe Marketplace si au generat peste jumatate din valoarea vanzarilor de anul trecut, iar asigurarile auto au reprezentat cel mai dinamic segment.

„In doua luni, prin eMAG.ro au fost vandute 12.200 de polite de raspundere civila auto (RCA). De asemenea, au fost vandute 66.635 de carti in noua luni, precum si 10.000 de albume de muzica in trei luni”, a spus directorul general al eMAG.ro, Iulian Stanciu.

„Consideram ca eMAG Marketplace este o platforma foarte interesanta pentru orice comerciant, chiar daca are sau nu un magazin online propriu in prezent. Consideram ca nu avem concurenti ci doar posibili parteneri, pentru ca oferim acces la o baza uriasa de clienti care au deja incredere sa cumpere de la eMAG.ro”, a spus directorul de dezvoltare al eMAG.ro, Radu Apostolescu.

eMag estimeaza ca va avea peste 100 milioane de vizite in acest an, de la 80 milioane in 2011, trafic care este de cel putin 10 ori mai mare decat un centru comercial important din Romania.

eMag a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 145 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de anul precedent. eMag afirma ca are o cota de 70,1% din piata online de produse electronice si IT. In 2012, compania estimeaza afaceri de 180 milioane de euro.