ErgoSensor, tehnologia care te alunga din fata monitorului

Data: 31/08/2011 | Autor: .

Philips va lansa, in premiera mondiala, la salonul de produse electronice IFA de la Berlin (2-7 septembrie), noua tehnologie ErgoSensor care isi propune sa ne atentioneze atunci cand petrecem prea mult timp in fata monitorului sau televizorului.

Noua tehnologie, dezvoltata de Philips, va fi inclusa, intr-o prima faza, pe modelul de monitor Philips LightFrame, iar apoi va fi extinsa, treptat, si pentru alte produse.

Cu ajutorul unei camere CMOS, ErgoSensor calculeaza poziția feței in raport cu monitorul. Imaginile obținute in acest fel sunt analizate de un software, care prezinta utilizatorului o serie de recomandari privind pozitia sau timpul pe care il petrec in fata monitorului pentru a preveni, printre altele,  oboseala si durerile de spate.

Alaturi de ErgoSensor, Philips va prezenta si noul monitor din gama Moda, echipat cu tehnologia exclusiva LightFrame. LightFrame este o rama ce inconjoara monitorul, emițand o lumina albastra liniștitoare, ce stimuleaza modul in care utilizatorul privește.

Design-ul gamei Moda da noilor monitoare de 16:9 un aspect special ce evidențiaza trend-urile digitale curente.

In cadrul IFA va fi prezentat și monitorul de gaming 3D de 27 inch care promite sa duca experiența de joc la un alt nivel. Purtand o pereche de ochelari shutter, oferiti odata cu monitorul, utilizatorii se pot imersa direct in cea de-a treia dimensiune pe monitorul LCD full-HD de 16:9. Și mai mult, monitorul vine echipat cu TocuhControl si SmartImage.