Seria 7, o noua generatie de laptopuri Samsung

Data: 31/08/2011 | Autor: .

Samsung pregateste lansarea, la salonul de produse electronice IFA de la Berlin (2-7 septembrie), a unei noi game de laptopuri. Seria 7 vine cu procesoarele Intel Core i7, placi grafice AMD si cu o autonomie mult mai mare. 

 Primul model, pe care il vom vedea la Berlin, este noul Chronos. Realizat din aluminiu si plastic, noul laptop din Seria 7 poate fi inclus, cel putin la capitolul design, intre HP Envy si MacBook Pro.

Subtire si compact, notebook-ul din Seria 7 de 14” cantareste doar 2,17 kg, in timp ce Seria 7 de 15” cantareste 2,31 kg, notebook-uri avand doar 23,9 mm grosime.

Modelul este dotat cu un procesor Intel Core i7 Processor 2675QM (2.2 GHz), un ecran antireflex LCD HD+ (1600×900) de 16 mil. culori SuperBright, o placa de grafica AMD RadeonHD6750M, si ruleaza Windows 7 Professional (64-bit).

Seria 7 CHRONOS vine cu ExpressCache™, o tehnologie care accelereaza deschiderea si pornirea PC-ului. Sistemul Samsung FastStart pregateste PC-ul sa se deschida in doar doua secunde, o imbunatatire temporala de 33% fata de modelele anterioare, timp in care sistemul Quick Boot seteaza inchiderea notebook.ului in doar 19 secunde.

In plus, noua tehnologie, ce ruleaza pe baza unui modul de 8GB de memorie extra pe placa de baza, asigura o pornire mai rapida si de asemenea, cresterea intregii performante; navigarea pe web este de doua ori mai rapida (functionand pe platforma de Microsoft Internet Explorer). Pentru conferinta, utilizatorii pot folosi camera web HD de 1,3 MP.

Mai mult, Samsung a introdus doua aplicatii software proiectate sa imbunatateasca experienta de utilizare. Aplicatia Easy Migration asigura transferul usor de datele de pe PC pe notebook-urile Seria 7, fie prin conexiune Wired LAN, WiFi sau prin USB. Centrul de control permite folosirea pe deplin a caracteristicilor de pe computerul personal, utilizatorul putand sa-si gestioneze dispozitivul si felul in care il foloseste.

Performanta Seriei 7 CHRONOS este consolidata si de durata de viata extinsa a bateriei. Pe langa durata de viata de 9 ore a bateriei la o singura incarcare (bazata pe rezultatele  testelor MobileMark), tehnologia Samsung Battery Life Plus pastreaza 80% din capacitatea originala a celulei intr-un ciclu de viata  care dureaza cu pana la 1.500 de cicluri de incarcare. Acest lucru asigura durata de pana la cinci ori mai mare decat in cazul altor baterii.

Laptopurile ar urma sa ajunga, in magazine, cel mai probabil in octombrie, la preturi ce pleaca de la 999 dolari si pot ajunge, in varianta de top, ce include un hard-drive de 750 GB, la 1149 dolari.