Essential Phone ajunge în magazine. Preţul, pe măsura specificaţiilor de top

Data: 17/08/2017 | Autor: .

Essential Phone ajunge în magazine. Preţul, pe măsura specificaţiilor de topEssential Phone, primul smartphone lansat de Andy Rubin, inventatorul sistemului de operare Android, va ajunge în magazinele din SUA săptămâna viitoare, la preţuri între 699 şi 749 dolari, anunţă 9 to 5 Google. Telefonul este unul modular, are un display edge-to-edge şi este propulsat de un procesor Snapdragon 835, relatează GadgetReport.ro

Essential Phone are un look foarte simplu şi elegant, evidenţiat de carcasa din ceramică, cu margini din titan, fără niciun fel de logo.

Telefonul prezintă un ecran unic LTPS LCD, edge-to-edge, de de 5,71 inchi, cu rezoluţia 1.312 x 2.560 Pixeli, care înconjoară camera frontală. Gadgetul este mai greu decât alte telefoane, având 185 de grame.

Essential Phone este propulsat de un procesor Snapdragon 835 şi 4 GB memorie RAM. Gadgetul are un spaţiu de stocare internă de 128 GB, însă fără slot pentru card microSD.

Andy Rubin speră ca smartphone-ul să inaugureze un ecosistem de accesorii, similar cu cel al Motorola/Moto Mods, Essential Phone fiind oferit împreună cu o cameră 360 de grade care se ataşează printr-un conector magnetic şi care inregistrează în UHD (3840×1920) la 30 de frame-uri pe secundă. De asemenea, telefonul prezintă şi un dock special pentru încărcare.

În ceea ce priveşte camerele, Essential Phone propune un sistem dual-camera, care include un senzor principal RGB de 13 MP, alături de un senzor monocrom, soluţie prezentă şi pe Huawei P10. Camera de selfie are 8 MP şi este capabilă să înregistreze video în 4K.

Telefonul se evidenţiază cu difuzoarele stereo şi cele patru microfoane, astfel că experienţa multimedia se anunţă a fi una de calitate.Interesant este că telefonul nu are jack audio de 3,5 mm, însă clienţii vor avea la dispoziţie un adaptor special. La capitolul conectivitate, telefonul include USB-C, Bluetooth şi WiFi pe AC.

În ceea ce priveşte autonomia, Essential Phone ar oferi 24 de ore de utilizare, graţie bateriei de 3.040 mAh.

Essential Phone rulează o variantă refăcută de Android Nougat 7.1.1, care include o serie de aplicaţii dedicate Smart Home, ce poartă numele de Ambient OS.

Telefonul va ajunge pe piaţă în patru variante de culoare – Black Moon, Stellar Grey, Pure White şi Ocean Depths — la preţuri de 699 dolari (doar telefonul) şi 749 de dolari (cu camera 360).