Există extratereştrii?! Mesajul misterios recepţionat de un telescop din spaţiu (VIDEO)

Data: 21/01/2015 | Autor: .

AreciboCei care cred în existenţa extratereştrilor au încă un argument menit să susţină cu nu suntem singuri în Univers. Un telescop din Puerto Rico a reuşit să recepţioneze un mesaj misterios din spaţiul cosmic. Experţii nu exclud ca acesta să fie, de fapt, o convorbire între extratereştri.

O echipă internaţională de astronomi a reuşit să recepţioneze, cu ajutorul telescopului Arecibo din Puerto Rico, un scurt fragment de unde radio care provin dintr-o sursă neidentificată din spaţiul cosmic.

Deşi semnalul a durat doar câteva milisecunde, cercetătorii susţin că în anul 2007, odată cu inaugurarea telescopului Parker, a mai fost captat un astfel de fragment.

Specialiştii estimează că ar putea fi semnale emise de găurile negre care se dezintegrează sau chiar fragmente de comunicare între extratereştri. Expertul Mansi Kasliwad, de la Institutul din Pasadena, a declarat că emisiile radio pot avea ca origini şi exploziile de radiaţii gama care însoţesc magnetarii.

La fel, în afara aceste posibilităţii, cercetătorii iau în calcul şi implozia unor stele neutronice.

Cert este că unde radio cu origine posibil extraterestră au mai fost înregistrate de un număr de 12 telescoape amplasate în Chile, Australia, California, Insulele Canare, Germania, Hawaii şi India.

Detalii dar şi alte ştiri interesante din lumea ştiinţei şi tehnologiei, aflaţi din emisiunea Gadget Show, rubrică realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Emisiunea Gadget Show este difuzată la Realitatea TV de luni până vineri, în programul matinal Dimineaţa de Ştiri şi în emisiunea Newsroom, în intervalul 16-17.