Explicație științifică! De ce țânțarii îi înțeapă pe unii oameni și pe alții nu

Data: 8/06/2018 | Autor: .

Explicație științifică! De ce țânțarii îi înțeapă pe unii oameni și pe alții nuOdata cu incalzirea vremii, au aparut si tantarii. Le simtim prezenta tot mai puternic, mai cu seama ca in acest an autoritatile au uitat de necesara campanie de dezinsectie si deratizare. Motivele sunt cele deja clasice – lipsa de bani si conditiile meteo, realatează GadgetReport.ro

In fata acestei situatii, nu ne ramane decat sa ne inarmam cu spray-uri, pastile si alte solutii pentru a ne proteja de atacul tantarilor.

De ce unele persoane sunt mai intepate decat altele? O intrebare la care jurnalistii de la Business Insider au cautat raspunsurile si au gasit cateva cu valoare stiintifica.

Principalul argument pentru care tantarii sunt atrasi de anumite persoane tine de cantitatea de dioxid de carbon pe care acestea o degaja.

Este cazul celor care efectueaza activitati fizice intense, de la munca la sport, si transpira puternic.

Alte doua criterii sunt legate de greutatea si inaltimea victimelor.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii mai inalti sunt mult mai atractivi pentru tantari, la fel si cei mai corpolenti. Tine de „amprenta energetica” mai mare pe care tantarii o adora.

Un alt criteriu este dat de igiena si modul in care oamenii folosesc produsele de ingrijire.

Expertii afirma ca tantarii vor fi atrasi mai mult de oamenii care nu se spala si care astfel dezvolta un „juice” de bacterii care, pentru ei, reprezinta o masa copioasa.

Toate explicatiile stiintifice privind atractia tantarilor pentru anumite persoane le vedeti in clipul video de mai jos.