Explozia cazurilor de COVID încurcă evenimentul Dota 2

Data: 4/10/2021 | Autor: .

Competiția Dota 2, ce va avea loc pe Arena Națională din București, între 12-17 octombrie, se va desfășura fără public. Organizatorii au anulat toate biletele și vor rambursa banii pentru zecile de mii de bilete plătite în avans.

Valve a fost nevoită să ia această decizie în urma creșterii numărului de cazuri COVID și restricțiilor impuse de autoritățile de la București.

Într-o postare pe blog , Valve afirmă că: „am evaluat cu atenție creșterea continuă a ratelor Covid în România, precum și situația rezultată din introducerea noilor restricții în București. Pentru a asigura siguranța tuturor jucătorilor și a personalului de producție care participă la eveniment, am decis să rambursăm toate biletele pentru The International 2021.

„Nu am vrut nimic altceva decât să avem fanii în direct la eveniment, dar nu mai putem face acest lucru. Cei care au cumpărat bilete vor primi automat o rambursare completă. ”

Competiția Dota 2 trebuia să aibă loc, inițial, la Stockholm, dar guvernul suedez a refuzat clasificarea evenimentului drept eveniment sportiv de elită.

„Lipsa acestei recunoașteri oficiale înseamnă că la frontieră, cei care intră în țară, trebuie să aibă o viză”, a spus atunci Valve.

Evenimentul a fost mutat, astfel, la București, unde va avea loc în Arena Națională.

Echipele participante vor concura pentru fondul de premiere de 29 de milioane de lire sterline, iar fanii vor putea urmări acțiunea în direct prin streaming pe internet.