Eyejusters. Au aparut ochelarii cu lentile ajustabile (VIDEO)

Data: 31/05/2012 | Autor: .

 

O firma britanica a dezvoltat primii ochelari din lume cu lentile reglabile. Eyejusters permit utilizatorilor sa isi modifice nivelul de vizibilitate cu ajutorul unei simple rotite amplasata pe ochelari.

Potrivit celor de la Eyejusters, in prezent sunt peste 670 de milioane de oameni in intreaga lume care au nevoie de ochelari pentru a vedea normal.

Daca in Occident, schimbarea lentilelor nu este o problema, avand in vedere puterea de cumparare ridicata, in tarile sarace sau in curs de dezvoltare sa ai o pereche de ochelari adecvata este o mare problema, preturile fiind prohibitive pentru majoritatea populatiei.

Pornind de la aceasta situatie, Eyejusters a inventat un model de ochelari a caror lentile (protejate prin secretul de fabricatie) se regleaza in functie de nevoile utilizatorului pentru a vedea la distante mici sau mari si la nivelul de luminozitate (UV protection).

Un simplu test poate fi facut aici
Chiar daca arata putin ciudat, cu acele rotite pe laterale, pot fi o solutie foarte buna pentru cei care nu au bani sa isi modifice tot timpul lentilele.

Ochelarii sunt disponibili, in prezent, numai prin intermediul organizatiilor umanitare insa, in curand, ar urma sa fie comercializati si pentru clienti la pretul de numai 40 dolari.

 

Aflati mai multe detalii de aici.