Tableta Google, deconspirata. Dotari de top la 199 dolari!

Data: 31/05/2012 | Autor: .

Google pregateste, impreuna cu Asus, lansarea in urmatoarele luni a primei tablete Nexus 7. Potrivit Rightware, tableta va veni cu un ecran HD Ready cu rezolutia de 1280×800-pixeli si un procesor NVIDIA’s 4-PLUS-1 Tegra 3 SoC la 1.3GHz.

Dezvoltata pe baza modelului Asus Eee pad MeMo, Google Nexus Tablet va avea un ecran protejat de Gorilla Glass si va rula viitoarea versiune de software Android 4.1.

Tableta, cu numele de cod Grouper, va include, totodata ultima versiune OpenGL ES lansata de Khronos Group, scriu cei de la vr-zone.

Tableta va avea posibilitatea de salvare de continut on cloud.In plus, va beneficia si de un dock capabil sa redea continutul in format 3D.

Anuntata inca de anul trecut de seful Google, Eric Schmidt, tableta Google Nexus a intarziat pentru ca Google a incercat sa ii ofere toate atuurile pentru a deveni lider de vanzari, a declarat, anterior, analistul Richard Shim de la DisplaySearch.

Google vrea sa ajunga la o productie intre 1,5 si 2 milioane de unitati.

Prin noua tableta, Google spera sa concureze cu succes tableta Kindle de la Amazon care costa 199 dolari, dar si viitorul iPad Mini, care ar urma sa fie lansat in trimestrul III.