Ochelarii inteligenti Google vor fi lansati in 2013 (VIDEO)

Data: 31/05/2012 | Autor: .

Cofondatorul Google Sergey Brin a declarat intr-un interviu la un post de televiziune american ca ochelarii inteligenti dezvoltati de companie ar urma sa fie lansati anul viitor, fara a preciza o data exacta. Ochelarii ar urma sa permita utilizatorilor sa vada  pe lentile o gama larga de informatii. 

 Proiectul dezvoltat de Google, inspirat parca din seria Terminator, se bazeaza pe aplicatia Google Googles. Aceasta va afisa date in timp real pe ecranele OLED transparente prin conexiunile 3G sau 4G.

Ochelarii vor oferi, de asemenea, date despre locatie, folosind aplicatia Google Latitude prin intermediul GPS-ului si senzorilor de miscare.

Ochelarii vor avea, de asemenea, o camera capabila sa faca poze cu flash. Urmariti in clipul de mai jos declaratiile lui Brin.

Ochelarii ar putea sa arate ca cei dezvoltati de Oakley. Detalii cititi aici.  

Gadgetul ar urma sa fie lansat in magazine pana la finele anului, la preturi cuprinse intre 250 si 600 dolari.Mai multe detalii aflati de aici.

Potrivit specialistilor, dupa lansarea ochelarilor, am putea asista la dezvoltarea unei game variate de gadgeturi bazate pe noua tehnologie, de la smartphone-uri la tablete cu ecrane transparente.

Si alte companii lucreaza la produse similare. GadgetReport.ro a scris, recent, despre ochelarii iOptik lansati de Innovega Inc. iOptik foloseste o sticla speciala cu un mic display OLED.

Innovega afirma ca lentilele pot fi, in prezent, folosite pe o pereche de ochelari, iar in viitor vor fi disponibile si in varianta lentilelor de contact.