Facebook a fost tinta unui atac informatic ‘complex’

Data: 16/02/2013 | Autor: .

Facebook_Login-645x483Dupa Twitter, reteaua de socializare Facebook a anuntat vineri ca a fost vizata, luna trecuta, de un atac informatic ‘complex’, precizand insa ca aparent datele sale nu au fost compromise de piratii virtuali, relateaza AFP si Reuters.

Intruziunea s-a facut prin intermediul site-ului infectat al unui dezvoltator, a explicat Facebook pe blogul sau. ‘Am remediat problema in toate sistemele infectate, am informat politia si am demarat o ancheta vasta ce inca mai continua’, a adaugat reteaua de socializare, potrivit Agerpres

Hackerii au exploatat o vulnerabilitate a programului Java, fabricat de compania Oracle care, alertata in privinta bresei, a incercat sa contreze atacul la 1 februarie, potrivit Facebook. Se pare ca piratii electronici au incercat sa vizeze dezvoltatori si companii tehnologice ale site-ului de internet, pe care le prindeau in capcana cu ajutorul unui cod fals.

‘Facebook nu a fost singura tinta a atacurilor’, a afirmat reteaua de socializare. ‘Si alte companii au fost atacate recent’.

Reteaua de socializare Twitter a anuntat la 2 februarie ca circa 250.000 dintre utilizatorii sai au fost victime ale unor pirati informatici ‘sofisticati’, care au efectuat atacuri similare celor lansate asupra unor companii si entitati media americane. In aceeasi saptamana, cotidienele americane New York Times si Wall Street Journal au facut cunoscut faptul ca computerele si sistemele lor informatice fusesera vizate de atacuri cibernetice, sugerand o posibila implicare a guvernului chinez.