Facebook Messenger Lite, o versiune care consumă mai puţine date

Data: 3/10/2016 | Autor: .

 

Messenger Lite. Facebook lansează o versiune care consumă mai puţine date mobile

Facebook a lansat luni o versiune simplificată a serviciului de mesagerie Messenger pentru piețele emergente. Aplicaţia Facebook Messenger Lite, care utilizează mai puține date și este destinată regiunilor cu conexiuni mai lente la Internet, va fi disponibilă în Kenya, Malaysia, Sri Lanka și Venezuela.

Facebook va extinde serviciul Facebook Messenger Lite și alte țări, în lunile următoare, posibil şi în România.

Utilizatorii de telefoane cu sistemul Android vor putea folosi funcțiile de bază ale Facebook Messenger Lite, inclusiv capacitatea de a trimite mesaje text, fotografii și linkuri, dar nu vor putea să facă apeluri video sau vocale sau plăți.

Facebook oferă totodată o versiune mai simplă de Internet în peste 36 de țări. Numită Free Basics, pentru a permite accesul online al persoanelor care nu dispun de o conexiune stabilă.

 

8,8 milioane de români pe Facebook

 

giphyNumărul conturilor de Facebook înregistrate de către utilizatorii din România a ajuns la 8,8 milioane, la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu aproape 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, relevă datele Facebrands.ro, serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua de socializare. Comparativ cu începutul anului 2016, cifra consemnată la 30 septembrie este cu 4,76% mai mare, notează sursa citată.

Potrivit statisticii, în perioada noiembrie 2015 – septembrie 2016, numărul paginilor româneşti de Facebook a crescut cu 27,06%, de la 29.618 până la 37.635. De asemenea, în acelaşi interval, au fost create şi indexate 8.017 pagini, adică 21,3% din totalul paginilor de Facebook din România. Din totalul celor 8,8 milioane de conturi ale utilizatorilor români de Facebook, peste 8,651 milioane şi-au setat oraşul (98,3%)

n funcţie de zone, datele Facebrands.ro arată că toate cele 9 regiuni istorice au înregistrat, în ultimele două luni, o creştere între 1 şi 5% a numărului de conturi de Facebook ale utilizatorilor care au declarat că locuiesc în acestea. Cele mai mari creşteri s-au consemnat în regiunile Bucovina (+4,66%) şi Maramureş (+4,91%).

Oraşul cu cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în România este, în continuare, Bucureşti, unde erau înregistrate, la finalul lunii septembrie, 1.726.110 conturi (20,54% din total), în creştere cu 4% comparativ cu luna anterioară. Pe locurile următoare se clasează: Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanţa, cu peste 200.000 de conturi Facebook.

Conform evoluţiei numărului de conturi deţinute de către utilizatorii români de Facebook, în ultimii 5 ani, dacă în ianuarie 2011 erau 2,405 milioane de conturi, în ianuarie 2016 cuantumul a ajuns la 8,3 milioane.