Facebook pierde utilizatori in Europa si SUA

Data: 19/07/2012 | Autor: .

Reteaua scociala Facebook si-a oprit avansul si chiar a pierdut utilizatori in Statele Unite si in mai multe tari din Europa in ultimele sase luni, potrivit datelor prezentate de Rory Maher, senior internet analyst la Capstone Investments, si citate de The Telegraph.

Masurand numarul utilizatorilor Facebook din 200 de tari, Maher a determinat faptul reteaua sociala a pierdut in ultimele sase luni 1,1% din utilizatorii din Europa si Statele Unnite.

In plus, din cele 23 de tari in care numarul utilizatorilor Facebook depaseste 50% din populatie, reteaua sociala a inregistrat o scadere a numarului de membri in 14 dintre acestea.

Facebook si-ar putea stopa, insa, declinul, atacand noi piete, precum pe cea a smartphone-urilor. Potrivit ultimelor informatii din piata, Facebook lucreaza la dezvoltarea primului sau smartphone care, bineinteles, va avea o interfata speciala dedicata retelei de socializare. Lansarea unui telefon Facebook pare a fi una dintre ambitiile fondatorului retelei, Mark Zuckerberg, acesta angajand in acest sens cateva zeci de ingineri si dezvoltatori de software care au lucrat la Apple.

In lipsa mai multor informatii oficiale despre noul smartphone Facebook, pe Internet circula numeroase imagini concept cu noul telefon. Cel mai interesant si apropiat de realitate concept pare a fi cel al designerului Michal Bonikowski, pe care il puteti vedea aici.