Portalul de jocuri Miniclip se relanseaza cu un design mobile-friendly

Data: 17/07/2012 | Autor: .

Portalul Miniclip, activ pe piata jocurilor online de mai bine de un deceniu, s-a relansat printr-un design prietenos cu terminalele mobile si care pune accentul mai mult pe elementele sociale.

Portalul, care are 800 de jocuri si peste 70 de milioane de vizitatori pe luna, va dispune de acum de jocuri care pot fi jucate de pe site, iPhone sau smartphone-uri Android.

„Site-ul devenise un fel de monstru Frankenstein, cu multe lucruri care il aglomerau”, a declarat Robert Small, CEO-ul si co-fondatorul companiei, citat de VentureBeat.

„Am vrut sa cream un site nou cu o viteza de incarcare mai buna, continut personalizat si mai multe elemente sociale”.

Miniclip este cel mai vizitat site de jocuri online din lume, iar acest motiv ar putea face ca un design nou sa fie o miscare riscana. Insa seful companiei crede ca jucatorii vor jocuri cross-platform pentru a le putea relua de unde le-au lasat fie ca sunt acasa sau pe drum.

Un alt element de noutate este faptul ca utlilizatorii se pot conecta la Miniclip prin contul de Facebook.

Expansiunea site-ului in domeniul mobil a fost rapida. Miniclip ofera in prezent 28 de jocuri destinate iOS si 15 destinate Android, si a iregistrat peste 100 de milioane de download-uri pe platformele mobile pana in prezent. Peste 60% deintre vizitatorii site-ului afla in prezent de el prin intermediul jocurilor mobile, iar Small se asteapta ca acest segment sa devina o piata uriasa in viitor.

In preent, Miniclip are 14 milioane de utilizatori activi care petrec, in medie, 45 de minute pe site la fiecare vizita.

Spre deosebire de companii precum Rovio sau Zynga, „vedetele” momentului pe piata de gaming, peste 80% din jocurile disponibile pe Miniclip sunt create de dezvoltatori externi.

Miniclip a fost fondat de Robert Small si Tihan Presbie in 2001. Compania are sediul in Neuchatel, Elvetia, este profitabila de mai multi ani si nu a atras niciodata vreo runda de finantare.