Un taiwanez a murit dupa ce a jucat Diablo III timp de 40 de ore

Data: 19/07/2012 | Autor: .

Dupa recordurile stabilite la lansare, jocul Diablo III face din nou prima pagina a ziarelor. Si asta dupa ce un tanar taiwanez a murit dupa ce s-a jucat popularul RPG timp de 40 de ore fara intrerupere.

Potrivit TGDaily, tanarul de 18 ani numit Chuang a intrat intr-un Internet cafe din Tainan, localitate din sudul Taiwanului, pe 13 iulie. Acesta s-a jucat Diablo III pentru doua zile consecutiv fara a lua nici macar pauze de masa sau pentru a merge la toaleta.

Pe 15 iulie, un angajat al salii unde se juca tanarul l-a gasit pe acesta dormind. Angajatul l-a trezit pe tanar, care a reusit sa faca cativa pasi inainte de a cadea din picioare. Chuang a fost transportat la spital si a murit la putin timp dupa aceea din cauza unei probleme cardiovasculare cauzata de orele indelungate petrecute intr-o pozitie sedentara.

Cazul lui Chuang nu este primul de acest fel care se petrece in Asia. In februarie, un alt taiwanez a fost gasit mort dupa ce s-a jucat 23 de ore la rand, iar in 2007 un chinez a fost gasit mort dupa ce s-a jucat pe calculator aproximativ o saptamana.

Diablo III continua celebra seriei Diablo I si II. La fel ca si primele, Diablo III este un joc de actiune de tip RPG cu tematica „dark fantasy” in stil hack and slash și dungeon roaming. In Romania, jocul se vinde la preturi cuprinse intre 220 si 260 de lei.