Facebook pregăteşte o LOVITURĂ PENTRU BANCHERI! Cum ne va shimba obiceiurile financiare

Data: 6/10/2014 | Autor: .

Facebook_Login-645x483

Facebook lucrează la dezvoltarea unui serviciu de transfer de bani prin intermediul platformei de socializare. Potrivit TechCrunch, în codul aplicaţiei Facebook Messenger există un modul care ne va permite să facem transferuri financiare către prietenii din listă.

TechCrunch afirmă că noua facilitate a reţelei de socializare a fost descoperită de un student de la Stanford, Andrew Aude, care a folosit programul Cycript, utilizat de dezvoltatorii de aplicaţii.

facebook-baniPrin noua facilitate, Mark Zuckerberg va incerca o lovitură ambiţioasă în piaţa serviciilor financiare. Asta în condiţiile în care Facebook are 1,3 miliarde de utilizatori, iar numărul acestora creşte puternic de la o lună la alta.

Ca să înţelegeţi dimensiunea afacerii, gândiţi-vă la comisionul pe care Facebook l-ar încasa dacă utilizatorii vor folosi Facebook pentru a trimite şi primi bani şi vor renunţa la PayPal sau MoneyGram etc.

Nu este exclus ca aplicaţia să poată fi folosită şi pentru achiziţia de diverse obiecte şi servicii de pe internet, sugerate bineînţeles prin publicitatea de pe Facebook.

Facebook lucrează deja cu o soluţie de plăţi online folosită în principal de utilizatorii care vor să îşi promoveze afacerile pe internet. Dacă se va implementa la scară largă, cu siguranţă va fi unul dintre cele mai mari sisteme de plăţi online din lume.

Facebook nu a dorit să comenteze informaţiile apărute în presă.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat recent că numărul utilizatorilor serviciului Facebook şi a serviciului de mesagerie WhatsApp va atinge 3 miliarde de persoane în viitorul apropiat, menţionând că Facebook este pregătită să cheltuiască miliarde de dolari pentru ca tot mai mulţi oameni să beneficieze de acces la internet.