Facebook va traduce mesajele prietenilor

Data: 6/09/2011 | Autor: .

Facebook lucreaza la un nou sistem de traducere care va permite conversia automata a mesajelor in mai multe limbi de circulatie internationala. Aplicatia de traducere va fi inclusa pe wall si va oferi utilizatorului posibilitatea de a traduce, instant, mesajele primite si cele pe care vrea sa le trimita altor utilizatori.

Potrivit International Business Times, softul va permite utilizatorilor sa isi extinda, astfel, numarul prietenilor, avand in vedere eliminarea barierelor lingvistice.

Proiectul face parte din planurile CEO-ul Mark Zuckerberg de a extinde gama de servicii dedicate utilizatorilor, in conditiile in care concurenta din piata social-network a devenit tot mai acerba odata cu lansarea Google+.

Potrivit CNBC, pe langa sistemul de traducere, Facebook va lansa, pe 22 septembrie, si noua platforma muzicala, in cadrul conferintei F8 din San Francisco

Facebook nu va deveni un retailer de muzica, precum Apple cu al sau iTunes. Reteaua de socializare va fi doar platforma pe care Pandora, Spotify, Rdio, MOG si alti distribuitori de muzica isi vor putea vinde produsele.

Potrivit analistilor, lansarea FaceBook Music va crea o noua piata cu un potential urias avand in vedere cei 750 de milioane de utilizatori ai serviciilor Facebook.