Seful Nvidia: “Daca nu ai o strategie pentru mobile, esti in rahat”

Data: 7/09/2011 | Autor: .

Jen-Hsun Huang, CEO-ul Nvidia, a declarat, intr-o intalnire cu presa, ca cine nu se uita la viitor si nu isi adapteaza strategia de dezvoltare pentru segmentul gadget-urilor mobile, se afla “in rahat”. Cu alte cuvinte, risca falimentul.

Chiar daca nu a facut referiri concrete la situatia din piata, analistii au remarcat ca sintagma “in deep turd.” se potriveste de minune unor jucatori precum HP, Nokia si chiar RIM care abia in ultima vreme au realizat transformarile prin care trece piata dispozitivelor mobile.

Jen-Hsun Huang a declarat, potrivit thisismynext.com ca se asteapta ca business-ul Nvidia pe segmentul procesoarelor mobile sa creasca de 10 ori pana in 2015, la 20 de miliarde de dolari. In prezent, Nvidia, spune Huang, ofera chip-uri pentru 70% din tabletele Android, fapt care ii asigura o cota de cel putin 30% din piata dispozitivelor mobile.

CEO-ul Nvidia a anuntat, pe de alta parte, ca primele procesoare quad-core vor fi lansate pana la finele anului si ca dezvoltarea chip-ului pentru Windows 8 este in linie dreapta.  Huang a estimat ca noul sistem de operare de la Microsoft va fi lansat pana la sfarsitul anului viitor.