“Terminatorul” Bartz, demis din fruntea Yahoo!

Data: 7/09/2011 | Autor: .

Yahoo a anuntat demiterea directorului executiv al companiei, Carol Bartz, si inlocuirea acesteia cu Tim Morse, actualul director financiar. Noul CEO interimar  va fi ajutat de un consiliu executiv pentru a revizui „strategia de repozitionare” a companiei. 

 In varsta de 63 de ani, Carol Bartz ocupa functia de CEO al Yahoo! din ianuarie 2009.  Potrivit presei americane, demiterea este motivata de faptul ca  Bartz nu a reusit sa impiedice migratia utilizatorilor de internet catre Google si Facebook si sa creasca veniturile din publicitate.

Si asta cu toate ca, in ultimii doi ani, a taiat in carne vie (disponibilizari, reduceri de salarii si cheltuieli) in tentativa de a imbunatati situatia companiei, fapt care i-a adus porecla de “Terminatorul”.

„Va informez cu tristete ca tocmai am fost concediata prin telefon de catre presedintele Yahoo. A fost o placere sa lucrez alaturi de voi. Va doresc toate cele bune”, a  afirmat Bartz intr-un e-mail adresat angajatilor Yahoo, obtinut de Reuters.

„Consiliul director a inceput deja cautarea unui CEO si intentioneaza sa utilizeze serviciile unei firme de headhunting recunoscute la nivel national, pentru gasirea candidatilor potriviti pentru ocuparea acestei pozitii, cat mai repede posibil”, se precizeaza intr-un comunicat al Yahoo.

„Vreau sa-i multumesc lui Carol pentru intreaga sa activitate din cadrul Yahoo!, pentru munca depusa intr-o perioada critica si de tranzitie din istoria companiei si intr-un mediu macroeconomic foarte dificil”, a declarat presedintele consiliului director, Roy Bostock.