Facebook Vanish Mode. O optiune care duce la stergerea automata a mesajelor

Data: 13/11/2020 | Autor: .

Facebook a anuntat lansarea Vanish Mode, o optiune care duce la stergerea automata a mesajelor primite si trimise în Messenger și Instagram. Spre deosebire de Whatsapp, unde mesajele sunt sterse automat dupa sapte zile, noua functie din Messenger si Instagram duce la disparitia automata a mesajelor in momentul in care utilizatorul paraseste fereastra de chat respectiva.

Noua facilitate trebuie activata individual pentru fiecare conversatie, iar acest lucru poate fi facut fie din pagina de configurare a acesteia, fie printr-un swipe up in fereastra de chat.

Interesant este că, pentru ca optiunea Vanish Mode sa fie activat, trebuie ca ambii utilizatori sa fie de acord cu folosirea ei.

Pentru Facebook, rolul Vanish Mode este clar: atragerea publicului tanar, care a dovedit deja ca apreciaza acest gen de facilitati in cadrul altor aplicatii, precum Snapchat.

Facebook va lansa Vanish Mode in Statele Unite si in alte cateva tari in urmatoarele saptamani. Ulterior, opțiunea va fi disponibilă la nivel mondial.

Swipe up! Discover Vanish Mode for Messenger and Instagram