“Fantoma” Motorola RAZR contraataca

Data: 13/11/2011 | Autor: .

Motorola a lansat, vineri, noua varianta a legendarului telefon RAZR, cel mai bine vandut telefon din istoria companiei. Noul RAZR este vazut de specialisti drept cel mai bun smartphone lansat de Motorola in ultimii ani.

Pe vremea cand iPhone se afla inca pe plansele designerilor de la Apple, un telefon subtire, cool si spectaculos facea recorduri de vanzari. Motorola RAZR V3 a fost considerat, timp de aproape 6 ani, cel mai spectaculos gadget din istorie.
Lansat in 2004, telefonul s-a vandut in peste 50 milioane de exemplare. Avea un display de 176 x 220 pixeli, o memorie de 5,5 MB, o camera VGA si putea transfera date cu viteza de 48 Kbps. Cu toate acestea, era un telefon incredibil de bun. Simplu, cu o autonomie de 3-4 zile si foarte subtire.
De atunci, Motorola a tot incercat sa vina cu noi variante care insa nu s-au ridicat la nivelul V3. Au lansat, fara prea mare succes, versiunile V3i, V3x dar si SLVR, KRZR, PEBL, RIZR si ROKR.

In noiembrie 2011, Motorola lanseaza o noua varianta. Noul RAZR surprinde, in primul rand, prin dimensiuni. Americanii spun ca este cel mai subtire telefon 4G LTE din lume, cu 7,1 milimetri.

Dincolo de dimensiuni, nul RAZR vine cu un procesor dual-core 1,2 GHz, 1 GB de RAM, 16 GB, si un display de 4.3-inch qHD Super AMOLED, protejat de Gorilla Glass.

Telefonul are o camera de 8 MP cu flash LED, capabila sa inregistreze video la 1080p HD.
Noul RAZR ruleaza Android si beneficiaza de toate conexiunile de top, de la HDMI-out port, Wi-Fi, la microUSB si microSD card.

Telefonul a fost lansat oficial vineri in reteaua Verizon din SUA. Urmeaza, treptat, sa fie disponibil si in celelalte piete internationale.