Ce ascunde primul update la noul sistem iOS 5

Data: 13/11/2011 | Autor: .

Lansarea primului update al noului sistem de operare Apple iOS 5 a fost necesara nu numai datorita problemelor cu bateria iPhone cat mai ales unei brese majore de securitate.

Forbes relateaza, citandu-l pe expertul in securitate Charlie Miller ca Apple a descoperit ca noul sistem de operare, lansat odata cu debutul iPhone 4S, da posibilitatea hackerilor sa intre in telefoanele utilizatorilor folosindu-se de o aplicatie din Apple Store.

Cu ajutorul aplicatiei, hackerii puteau fura datele confidentiale din telefoanele victimelor si chiar le puteau folosi pentru a face tranzactii.

Update-ul iOS 5.0.1, lansat saptamana trecuta, a acoperit aceasta posibilitate, a declarat Miller. «Este de inteles de ce Apple nu a dorit sa faca declaratii pe acest subiect si de ce a preferat sa lanseze update-ul fara comentarii », a declarat acesta.

Despre update s-a crezut initial ca vine sa acopere problemele de autonomie ale telefonului. Multi clienti s-au plans ca noul sistem de operare consuma foarte repede bateria telefonului. Interesant este ca, si dupa update-ul la iOS 5.0.1, pe forumul Apple s-a scris ca acesta nu schimba cu nimic situatia.

iOS 5.0.1 este compatibil cu dispozitivele iPhone 3GS, 4, 4S, iPod touch-generatiile 3 si 4, iPad si iPad 2. Update-ul poate fi descarcat de aici.