Farfuria zburatoare. Un concept inventat inca din 1955 (VIDEO)

Data: 22/05/2012 | Autor: .

Pe youtoube a fost postat, zilele trecute, un clip video care prezinta o platforma zburatoare dezvoltata in 1955 de marina americana.

Poreclit “flying skateboard” sau “hover board”, “OZN-ul” functiona cu ajutorul unui motor amplasat sub platforma care ridica aparatul de la sol.

Au trecut 57 de ani de atunci si, ceea cea in epoca se credea ca va reprezenta vehicolul viitorului, nu a fost inca introdus in productia de serie.

Motivul ramane o enigma. Cert este ca din 1955 si pana in prezent, am mai vazut un asemenea prototip prezentat in 1997. Arata aproape identic ca cel de acum 50 de ani insa nu a primit aprobarea autoritatilor pentru a fi introdus in circulatie.

Potrivit expertilor, nu este exclus ca tehnologia sa fi fost in mod special tinuta sub “frau”. Asta pentru ca productia unor asemenea aparate de zbor ar fi fost destul de ieftina si ar fi dat peste cap industria aeronautica.

In plus, ar fi transformat fundamental spatial aerian oferind oamenilor un mijloc de transport alternativ pentru care n-ar fi fost pregatiti.