Honda UNI-CUB. Cum ar putea arata vehiculul viitorului (VIDEO)

Data: 23/05/2012 | Autor: .

Japonezii de la Honda au prezentat un nou concept de vehicul personal de transport (personal mobility device) cu numele de cod UNI-CUB. Gadgetul este considerat primul vehicul omni-directional din lume.

Derivat din conceptul U3-X, prezentat in 2009, UNI-CUB permite utilizatorului sa de deplaseze cu o viteza maxima de 25 kilometri/ora cu ajutorul unui motor electric si a sistemului de control revolutionar.

Vehiculul fara volan este controlat din pedale, cu ajutorul talpilor. Din imaginile prezentate mai jos rezulta ca utilizarea lui UNI-CUB este foarte simpla si facila pentru aproape oricine.

Micul vehicul Honda aminteste de solutiile de mobilitate personala oferite de Segway, insa diferentele sunt mari intre cele doua concepte.

UNI-CUB este destinat spatiilor inchise care se intind pe suprafete mari de teren, cum ar fi muzeele si uzinele. Honda nu a anuntat ce autonomie are UNI-CUB, alte specificatii tehnice sau cat va costa  acesta.

Din iunie 2012, conceptul UNI-CUB va fi pus la dispozitia vizitatorilor Muzeului National de Stiinta si Inovatie din Tokyo.

Ulterior, in masura in care proiectul va fi fezabil, am putea asista la dezvoltarea lui la scara comerciala.