FBI, alertă pentru cei care au telefoane cu Android !

Data: 12/02/2015 | Autor: .

virus

Un nou virus, Simplocker, a intrat în vizorul FBI-ului după ce a infectat mii de telefoane, afişând un mesaj în numele Biroului Federal de Investigaţii prin care cere plata unei amenzi de 200 de dolari pentru deblocarea gadgeturilor.

simplocker-fbi-warning2Noul virus de tip ransomware, ce vine sub forma unei false actualizări pentru programul Adobe Flash, este atât de puternic, încât odată instalat pe telefon, trece la criptarea fişierelor, colecţiile de poze şi a documentelor, astfel că recuperarea datelor este extrem de dificilă.

Pentru a debloca telefonul, utilizatorii trebuie să plătească 200 de dolari, afirmă Betanews.com

Foarte important este faptul că virusul trece fără probleme de setările de securitate ale telefonului, permiţând instalarea de aplicaţii din surse necunoscute.

Potrivit specialiştilor de la Avcast, noua versiune Simplocker generează chei unice de criptare pentru fiecare dispozitiv infectat, făcând imposibilă crearea unui program care să permită recuperarea fişierelor criptate pentru toţi utilizatorii.

Potrivit unor estimări, noua versiune Simplocker a infectat până acum peste 5000 de terminale cu Android.

˝Prima versiune Simplocker folosea o cheie digitală principală pentru blocarea dispozitivelor, făcând posibilă duplicarea acesteia pentru deblocarea tuturor dispozitivelor infectate. Însă noua variantă blochează fiecare dispozitiv cu o cheie diferită, făcând imposibilă furnizarea unui remediu pentru deblocarea fiecărui dispozitiv, deoarece asta ar presupune obţinerea unei copii pentru fiecare cheie unică de criptare.˝, a declarat Nikolaos Chrysaidos, specialistul Avast în domeniul mobile malware.