Febra iPhone 5 incepe: Un site din China accepta precomenzi

Data: 13/07/2012 | Autor: .

Febra iPhone 5 e pe cale sa inceapa, desi nu avem nici cel mai mic indiciu despre smartphone-ul pe care Apple este asteptata sa il lanseze in aceasta toamna. Desi nu este cunoscut in prezent nici un detaliu oficial despre forma, aspectul, specificatiile sau pretul dispozitivului, acest lucru nu pare sa-i opreasca pe chinezi.

Comerciantii independenti de pe platforma chineza de comert electronic Taobao accepta deja precomenzi pentru noul iPhone. Unii dintre ei cer doar depozite in avans de 1.000 yuani (161 de dolari), in timp ce altii cer pana la 6.999 de yuani (1.100 de dolari) pentru un iPhone 5. Comerciantii au declarat agentiei Reuters ca planuiesc sa cumpere noul iPhone 5 la data lansarii sale in Hong Kong sau SUA si sa-l introduca in China inainte de punerea lui in vanzare in aceasta tara.

„Cererea este foarte mare. Ieri, un client a cumparat doua telefoane. In total am inregistrat peste 20 de comenzi”, a declarat un comerciant chinez agentiei Reuters.

Totodata, reteaua Taobao este „inundata” si de carcase care sunt destinate noului iPhone 5, iar unul dintre vanzatori a spus pentru Reuters ca dimensiunile acestora sunt „garantate”, spunand ca seful sau a aflat deja dimensiunile noului iPhone prin „anumite canale”.

Potrivit ultimelor zvonuri din piata, terminalul iPhone 5 este asteptat sa iasa pe piata in toamna acestui an si sa dispuna de un display de 4 inchi, mai mare decat cel de 3,5 inchi de pe modelel curente.

Totodata, noua generatie iPhone va permite utilizatorilor sa faca plati cu smartphone prin intermediul tehnologiei NFC, dupa cum GadgetReport.ro a relatat anterior.

Designerii de la Blackpool Creative au lansat, recent, pe Youtube un clip video in care prezinta o serie de imagini 3D cu prototipul viitorului telefon iPhone 5, care au fost generate folosindu-se toate informatiile aparute pe surse privind noul telefon.