Ferrari 250 GTO, vândut cu 48,5 mil.dolari. Cum arată cea mai scumpă mașină din lume

Data: 27/08/2018 | Autor: .

Un Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitație, zilele trecute, cu suma de 48,4 milioane de dolari, un nou record mondial în material. Licitația, organizată de Sotheby's, a avut loc în Monterey, California, relatează GadgetReport.roUn Ferrari 250 GTO din 1962 a fost vândut la licitație, zilele trecute, cu suma de 48,4 milioane de dolari, un nou record mondial în materie. Licitația, organizată de Sotheby’s, a avut loc în Monterey, California, relatează GadgetReport.ro

Modelul Ferrari 250 GTO este considerat un adevărat „Holy Grail” pentru colecționarii de automobile.

În ultima jumătate de secol, Ferrari 250 GTO a devenit cea mai dorită mașină din lume, fiind considerată cea mai bună simbioză între stil, exclusivism, performanță, istorie și status social.

Precedentul record era deținut de un Ferrari 250 GTO vândut în 2014 cu 38,1 milioane de dolari. Printre cei care dețin astfel de bijuterii pe patru roti se află și Dr. Greg Whitten, fostul Chief Software Architect la Microsoft.

Identitatea celui care a cumpărat mașina cu cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un automobil de colecție rămâne un mister.

Mai multe detalii despre deținătorii de astfel de mașini aflați de pe acest LINK.

Tot la licitația Monterey Car Week au mai fost vândute alte câteva zeci de mașini de epocă, printre ele și un Duesenberg SSJ din 1935. În lume există numai două astfel de mașini, iar cea vândută în California i-a aparținut celebrului actor Gary Cooper și a fost evaluată la 22 milioane de dolari.

Automotive auction records have been toppling over the last 72 hours during Monterey Car Week, with...

Un alt record a fost stability de un Aston Martin DP215 GT din 1963, vândut cu 21,4 milioane de dolari.

Prior to this week, only eight cars had ever sold for more than $20 million at...