Filmul The Avengers, pagube de 160 miliarde de dolari in New York (VIDEO)

Data: 11/05/2012 | Autor: .

Daca actiunea filmului cu super-eroi The Avengers s-ar fi produs in realitate, ar fi insemnat pagube de 160 miliarde de dolari, arata o analiza realizata de Kinetic Analysis Corporation, citata de Bloomberg.

Potrivit estimarilor expertilor, distrugerile provocate orasului ar fi de 70 de miliarde de dolari, iar alte 90 de miliarde ar fi necesare pentru refacerea New York-ului.

Interesant este ca niciuna dintre aceste cheltuieli n-ar fi acoperite de asiguratori. Asta pentru ca evenimentele ar fi inscrise la categoria “neasigurabile”.

Lansat pe 4 mai in cinematografele din Statele Unite, The Avengers a batut recordul istoric la capitolul vanzari. In primul weekend a adus incasari de 200,3 milioane de dolari, cea mai buna performanta din istoria cinematografiei.
Marvel îi aduce încă o dată pe marile ecrane pe supereroii din benzile desenate, dar nu oricum; toţi în aceeaşi producţie.

Iron Man, Hulk, Captain America, Thor, Hawkeye şi Black Widow formează “echipa de şoc”, după ce sunt convinşi de Nick Fury (Samuel L. Jackson) şi de Agentul Culson să îşi unească forţele în lupta cu periculosul şi puternicul lor duşman, Loki, care tocmai câştigase accesul la Cubul Cosmic, cu puterile sale nelimitate. Însă, ca în orice familie, şi între Avengeri apar mici conflicte de personalitate, relateaza cinemagia.

Ca orice superproductie care se respecta, „The Avengers” bifeaza tot ce s-a mai facut pana acum, dar duce stindardul mai departe, scrie Hotnews. Cele 220 milioane dolari investite nu se duc pe copca. Sigur ca Marvel Studios si-a recuperat deja banii, desi filmul a intrat in Statele Unite in 4 mai. „The Avengers” se sprijina nu doar pe spectacol, dar si pe umor.

S-a folosit o aritmetica simpla, dupa o idee care le-a venit celor de la Marvel Studios prin 2005: „Daca punem la un loc, in acelasi film, mai multi supereroi/vedete – Iron Man, Thor, Hulk – oare incasarile nu ar s-ar inmulti? (E acelasi principiu de la baza lui „The Expendables”/”Eroi de sacrificiu” si a altor filme americane recente, dar aici punctul de plecare sunt benzile desenate „The Avengers” semnate de Stan Lee si aparute incepand cu 1963).

Dupa acest rationament a urmat intrebarea: Cum ar trebui sa arate un film cu supereroi luati din mai multe blockbustere diferite? Evident, acestia au nevoie de un antagonist pe masura. Si care sa fie miza? Cum care? Sa salveze a mia oara Pamantul.

Una peste alta, filmul face spectacol si isi atinge tinta, desi ar fi putut – cu mai multa grija pentru scenariu, sa fie mult mai mult de atat. Dar sa vari atatea sabii intr-o teaca e clar ca nu e un lucru usor.